HS:n tietojen mukaan oikeuskansleri on huolissaan THL:n lausuntojen perustelutavoista

HS:n mukaan Pöystin puheet liittyvät ainakin oikeuskanslerinviraston keskeneräisiin selvityksiin THL:n lausunnoista vuoden 2020 koronastrategiassa ja rajaturvallisuuspäätöksissä. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Helsingin Sanomien tietojen mukaan oikeuskansleri Tuomas Pöysti on huolissaan Terveyden ja hyvinvoinnin (THL) laitoksen tavoista perustella lausuntojaan.

HS:n useasta hallituslähteestä saaman tiedon mukaan Pöysti ei ole kritisoinut THL:n asiantuntijuutta sinänsä, vaan sen tapaa perustella lausuntojaan. Lehden mukaan Pöystin puheet liittyvät ainakin oikeuskanslerinviraston keskeneräisiin selvityksiin THL:n lausunnoista vuoden 2020 koronastrategiassa ja rajaturvallisuuspäätöksissä.

Pöysti on tuonut esille hallituksen neuvotteluissa, että THL:n lausunnoista on joskus puuttunut kattavat tieteelliset perustelut. HS:n lähteiden mukaan Pöysti on sanonut, että jollei lausunnon pohjana ole laajaa tieteellistä aineistoa, niin lausunnon pitäisi sanoa perustuvan asiantuntijoiden näkemykseen.

HS:n tietojen mukaan Pöysti on esittänyt huolensa myös siitä, miten suomalaisten koronapassi toimii jatkossa Euroopassa, jos alle 60-vuotiaita ei rokoteta tai rokotetaan hitaasti kolmannella koronarokoteannoksella. EU-komissio on esittänyt, että EU:n koronarokotustodistus olisi voimassa yhdeksän kuukauden ajan toisesta koronarokotteesta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut