Lisää syytteitä Greenlight-huumekokonaisuudessa

Niin sanotussa Greenlight-huumerikoskokonaisuudessa on nostettu lisää syytteitä, tiedotti Syyttäjälaitos. Greenlightin avulla on saatu takavrikkoon merkittävä määrä huumausaineita. / Tulli handout / Tulli / LEHTIKUVA

STT

Niin sanotussa Greenlight-huumerikoskokonaisuudessa on nostettu lisää syytteitä, tiedotti Syyttäjälaitos tiistaina. Kansainvälinen Greenlight-operaatio toteutettiin Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n johdolla.

Syytteitä on nyt nostettu 14 henkilöä vastaan, heistä 11 on edelleen vangittuina. Syytekohtia on 33, joista 22 koskee törkeitä huumausainerikoksia. Mukana on myös muun muassa törkeä ampuma-aserikos.

Noin kuukausi sitten Syyttäjälaitos tiedotti 12 ihmistä vastaan nostetuista syytteistä. Kumpikin kokonaisuus kuuluu epäillyn rikoskokonaisuuden Etelä-Suomen haaraan, jota on tutkinut Helsingin poliisilaitos.

Jutun pääkäsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa itsenäisyyspäivän jälkeen. Käsittelylle on varattu 15 istuntopäivää.

Kokonaisuuteen liittyy myös Pohjois-Suomen haara, jossa keskusrikospoliisin (KRP) mukaan Meri-Lapin ja Oulun alueelle on tuotu paljon erilaisia huumausaineita. Huumeita on KRP:n mukaan levitetty edelleen Pohjois-Suomessa.

Greenlight-jättioperaatiossa FBI pääsi käsiksi eri maissa toimivien rikollisten salattuun viestinvaihtoon ja luovutti tietoja yhteistyömaiden viranomaisille.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut