Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Big Brotherin voittaneen Jasmiinan äiti on kansallismielisen puolueen puheenjohtaja

Hiljattain Suomen Big Brother-ohjelman voittaneella jyväskyläläisellä Jasmiinalla, 24, on kytkös suomalaiseen politiikkaan. Hänen äitinsä on nimittäin Suomen kansa ensin -puolueen puheenjohtaja. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kansallismielinen pienpuolueen kotipaikka on Jyväskylässä ja sen juuret ovat vuosien 2015-2017 maahanmuuttovastaisessa liikehdinnässä.

Iltalehdelle Jasmiina totesi, ettei häntä politiikka kiinnosta. Tunnetta vahvistivat BB-talossa käydyt keskustelut.

– Ei yhtään! Kuuntelin talossa politiikkakeskusteluja, ja ei, ei. Siinä kun kuuntelee seitsemän viikkoa Samin ja kumppaneiden juttuja ansiosidonnaisista, niin ei, Jasmiina kertoi Iltalehdelle.

Jasmiina työskenteli ennen Big Brotheria ravintola-alalla ja uskoo palaavansa sinne töihin alkuvuodesta. Koronapandemian alettua hän lopetti työt lähihoitajana. Voitostaan Jasmiina tahkosi 30 000 euroa.

Big Brotherin voittanut jyväskyläläinen Jasmiina ei aio palata lähihoitajaksi, vaikka töitä riittäisi – "Suomessa ei ole ihan hirveästi arvostettu hoitajia"

Riikka Salmi kertoi vuonna 2020 Keskisuomalaisen haastattelussa, että puolue on enemmän talouspoliittisesti vasemmalla verrattuna perussuomalaisiin. Perussuomalaisten tavoin puolue ajaa EU:n puolueohjelmasta eroamista, mutta korostaa sen lisäksi liittoutumattomuutta.

Suomen kansa ensin on ensimmäinen puolue, johon Salmi on kuulunut.