LM: Yli-Viikari suunnittelee palaavansa VTV:n johtotehtäviin

Tytti Yli-Viikarin potkuihin johtaneiden rikossyytteiden käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa ensi viikolla. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtajan tehtävästä irtisanottu Tytti Yli-Viikari haluaa edelleen palata VTV:n palvelukseen ylijohtajaksi vuodenvaihteen jälkeen, kertoo Lännen Media .

Yli-Viikari jätti ylijohtajan viran vuonna 2016 tultuaan valituksi pääjohtajan paikalle. Silloista ylijohtajan tehtävää virastossa ei enää ole, joten tehtävänkuvasta pitäisi neuvotella uudelleen uuden pääjohtajan kanssa.

Eduskunnan tarkastusvaliokunta esittää pääjohtajaksi valtiovarainministeriön budjettipäällikkö Sami Yläoutista.

– VTV:ssä on useita johtavia virkamiehiä, joille on annettu määräaikainen määräys johtamistehtäväänsä 31.3.2022 saakka. Uusi pääjohtaja ratkaisee, ketkä toimivat sen jälkeen johtamistehtävissä. Odotan myös omasta tulevasta tehtävänkuvastani keskusteltavan uuden pääjohtajan kanssa, Yli-Viikari sanoo.

VTV:n luottamusmies Pasi Tervasmäki sanoo haastattelussa, että henkilöstön keskuudessa Yli-Viikarin mahdollinen paluu koetaan ongelmalliseksi.

– Henkilöstöllä ei ole asiassa päätösvaltaa, mutta sellainen tuntuma on, että paluuta ei toivota varsinkaan johtotehtäviin.

Yli-Viikarin potkuihin johtaneiden rikossyytteiden käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa ensi viikolla.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut