Bulgariaan on muodostumassa uusi koalitiohallitus ja kuukausien poliittisen kriisin toivotaan tulevan päätökseensä

Bulgariassa tuoreeltaan perustettu korruption vastainen puolue on saanut sovittua koalitiohallituksen muodostamisesta, ja maan kuukausia kestäneen poliittisen kriisin odotetaan saavan vihdoin päätöksensä.

Korruption vastainen Me jatkamme muutosta -liike voitti viime kuussa maan parlamenttivaalit. Vaalit olivat jo kolmannet tänä vuonna.

Muutosta vaativan liikkeen toinen perustaja Kiril Petkov kertoi hallitussopimuksen allekirjoittamisesta perjantaina BPR-radiokanavalle. Petkov kertoo sopimuksen olevan 140-sivuinen, ja Bulgarialla on hänen mukaansa maan nykyhistorian aikana ensimmäistä kertaa seikkaperäinen asiakirja, jossa on kirjattuna kaikki mahdolliset linjaukset.

Petkovin on määrä saada maan presidentiltä Rumen Radevilta lauantaina viralliset valtuudet hallituksen muodostamiseen.

Uudessa koalitiohallituksessa on määrä olla kaikkiaan neljä puoluetta eri puolilta poliittista spektriä. Petkov sanoi jo vaali-iltana, että hänen liikkeensä on valmis yhteistyöhön sekä oikeiston että vasemmiston kanssa, kunhan korruptio saadaan kuriin.

Maan entisen pääministerin Boiko Borisovin valtakauden päättyminen toukokuussa johti poliittiseen umpikujaan, ja tuoreeltaan sovitun koalitiohallituksen toivotaan nyt saavan solmu avattua useiden kuukausien jälkeen.

Mainos: Skanska Talonrakennus Oy

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut