Olli Rehn nousi Maaseudun Tulevaisuuden presidenttigallupissa kärkeen

Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn on noussut suosituimmaksi presidenttiehdokkaaksi Maaseudun Tulevaisuuden teettämässä kyselyssä. Keskustalaista Rehniä kannatti liki viidennes vastanneista. Rehn on suosituin ehdokas kokoomuksen ja keskustan kannattajien, eläkeläisten sekä Itä- ja Pohjois-Suomessa asuvien joukossa.

Kakkoseksi nousi ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) reilun 14 prosentin kannatuksella ja kolmantena oli pääministeri Sanna Marin (sd.) vajaalla yhdeksällä prosentilla. Neljännelle sijalle yltää perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho, joka kerää vajaan seitsemän prosentin kannatuksen.

Kyselyssä vastaajat saivat nimetä myös oman suosikkinsa. Eniten mainintoja keräsivät europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.), kansanedustaja Matti Vanhanen (kesk.) EU-komissaari Jutta Urpilainen (sd.) ja entinen pääministeri Esko Aho (kesk.). Myös kestoehdokas Paavo Väyrynen (kesk.) sai mainintoja.

Puolet vastaajista ei osannut tai halunnut nimetä suosikkia. Kantar TNS Agrin kyselyyn vastasi joulukuun alussa tuhat ihmistä. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut