Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdeksän ihmistä on kuollut lentoturmassa Dominikaanisessa tasavallassa

Karibialla sijaitsevassa Dominikaanisessa tasavallassa on kuollut yhdeksän ihmistä lentoturmassa. Asiasta kertoo turmakoneen omistanut Helidosa Aviation Group tiedotteessa, jonka yhtiö on jakanut Twitterissä .

Turma tapahtui paikallista aikaa keskiviikkona maan pääkaupungissa Santo Domingossa sijaitsevalla Las Americasin kansainvälisellä lentokentällä. Kone oli suuntaamassa kohti Yhdysvaltain Floridassa sijaitsevaa Miamia.

Paikallisen median mukaan kone oli alkujaan lähtenyt Floridaa kohti toiselta lentokentältä ja onnettomuus tapahtui, kun se yritti tehdä Las Americasille hätälaskun vikatilanteen vuoksi.

Turmakone oli yhdysvaltalaisen lentokonevalmistaja Gulfstreamin kaksimoottorinen liikelentokone GIV-SP.

Yhtiö kertoo tiedotteessa aikovansa tehdä yhteistyötä onnettomuutta tutkivien viranomaisten kanssa.

Kuuden yhdysvaltalaisen kerrotaan saaneen surmansa

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että kaikki koneessa olleet saivat surmansa. Koneessa oli onnettomuushetkellä kaksi henkilöstön jäsentä ja seitsemän matkustajaa. Tiedotteen mukaan matkustajista yksi oli Dominikaanisesta tasavallasta ja muut kuusi ulkomaalaisia.

Uutistoimisto AFP puolestaan kertoo, että koneessa olisi ollut turvallisuusviranomaisten mukaan kaksi lentäjää, stuertti ja kuusi matkustajaa. Samaisten viranomaisten mukaan koneen matkustajat olivat yhdysvaltalaisia.

Yhdysvaltain ulkoministeriö kertoo olevansa tietoinen siitä, että kuuden yhdysvaltalaisen kerrotaan kuolleen. Ministeriö ei kuitenkaan kommentoi asiaa tarkemmin yksityisyyteen liittyvien syiden vuoksi.

Reggaetontähdet muistavat turmassa kuollutta tuottajaa

Kuolleiden joukossa on muun muassa puertoricolainen musiikkituottaja Jose Angel Hernandez, joka tunnetaan myös taiteilijanimellä Flow La Movie. Hernandezin nimi löytyi Helidosan kuolonuhreista julkaisemalta listalta.

Hernandez oli niittänyt ennen kuolemaansa mainetta reggaetonpiireissä.

Turman jälkeen kolumbialainen reggaetontähti J Balvin kiitteli turmassa kuollutta tuottajaa tämän tarjoamista hyvistä viboista.

– Lepää rauhassa, J Balvin kirjoitti Instagramissa .

Hernandezia muisteli Instagramissa myös puertoricolainen reggaetonmuusikko Don Omar, joka muun muassa kiitti yhteistyöstä.

Paikallisen median mukaan 38-vuotiaan tuottajan lisäksi turmassa saivat surmansa myös hänen poikansa ja puolisonsa. Kahden kuolonuhrin kerrotaan olleen alaikäisiä, 4- ja 13-vuotiaita.