Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tallink Siljan Megastar-matkustajalaivaan tuli vika laivan lähdettyä aamulla Tallinnasta – kyydissä 400 matkustajaa

Tallink Siljan Megastar-matkustajalaiva hajosi tänä aamuna lähdettyään Tallinnan satamasta kohti Helsinkiä. Laiva jouduttiin hinaamaan takaisin Tallinnaan, jonne se saapui noin kello 11:n aikaan. Kyydissä oli varustamon mukaan vajaat 400 matkustajaa.

Varustamon mukaan laivan automaatiojärjestelmässä ilmeni vikaa sen jälkeen, kun alus oli lähtenyt Tallinnasta Helsinkiin puoli kahdeksalta.

– Laivalla on ilmeisesti ollut sähkökatkos, joka on vaikuttanut automaattiseen ohjausjärjestelmään, viestintäjohtaja Marika Nöjd Tallink Siljalta kertoo.

– Matkustajien tiloissa sähköt eivät ole katkenneet, ja heillä on ollut kaikki hyvin. Matkustajille on tarjottu aamiaista ja heistä on pidetty huolta.

Nöjdin mukaan kaikki matkustajat pääsevät jatkamaan matkaansa kohti Helsinkiä viimeistään kello 16.30 lähtevällä Tallink Siljan Star-laivalla.

Vian vuoksi kaikki Megastarin perjantain lähdöt jouduttiin perumaan. Matkustajat, jotka ovat varanneet perjantaille matkan Megastar-laivalla, voivat siirtää varauksensa toiselle lähdölle tai perua matkansa ilman kustannuksia. Varustamo kertoo olevansa erikseen yhteydessä kaikkiin matkan varanneisiin matkustajiin.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, saadaanko Megastar korjattua lauantaihin mennessä vai joudutaanko laivan vuoroja perumaan lisää. Nöjdin mukaan asia selviää vielä perjantai-illan aikana.

Ylimääräisiä vuoroja lauantaina

Megastarin kyydissä ollut rahti on määrä saada perjantain ja lauantain aikana Helsinkiin. Rahdin uudelleen reitittämiseen voidaan Nöjdin mukaan käyttää varustamon kolmea muuta laivaa: Staria, Silja Europaa ja Sea Wind -rahtialusta.

Star ja Sea Wind liikennöivät lauantaiyön ja -aamun aikana korvaavia vuoroja. Star liikennöi Helsingistä Tallinnaan yhdeltä lauantain vastaisena yönä. Laiva lähtee Tallinnasta takaisin Helsinkiin puoli neljältä aamuyöllä.

Rahtialus Sea Wind puolestaan lähtee Viron Muugasta kohti Vuosaarta neljältä aamuyöllä. Vuosaaresta takaisin Muugaan laivan on määrä lähteä puoli yhdeksältä lauantaiaamuna.