Ohjaaja Jean-Marc Vallee on kuollut 58-vuotiaana

Kanadalaisohjaaja Jean-Marc Vallee on kuollut 58-vuotiaana, uutisoivat muun muassa yhdysvaltalaismediat Variety ja Hollywood Reporter .

Vallee kuoli mediatietojen mukaan viikonloppuna mökillään Quebecin kaupungin lähellä Kanadassa. Kuolinsyy ei toistaiseksi ole tiedossa.

Valleen tunnetuimpiin ohjaustöihin kuuluvat elokuva Dallas Buyers Club sekä tv-sarja Big Little Lies. Hänen tuotantokumppaninsa Nathan Ross sanoo lausunnossaan työtoverinsa olleen "todellinen taiteilija ja antelias, rakastava mies".

– Jean-Marc edusti luovuutta, aitoutta ja asioiden kokeilemista eri tavalla, Ross kuvailee lausunnossaan.

Valleen läpimurtoelokuva oli vuonna 2015 ilmestynyt, hänen läheisen ystävänsä elämään perustunut C.R.A.Z.Y.

Ohjaamastaan Dallas Buyers Club -elokuvasta Vallee sai myös Oscar-ehdokkuuden parhaasta leikkauksesta, tosin salanimellä. Aids-lääkkeiden salakuljetuksesta kertovan elokuvan tähdet Matthew McConaughey ja Jared Leto palkittiin rooleistaan parhaan miespääosan ja -sivuosan Oscareilla.

Vallee ohjasi valkokankaalle lisäksi muun muassa elokuvat Wild ja Nuori Victoria, jotka molemmat huomioitiin Oscar-ehdokkuuksilla. Television puolella Vallee ohjasi HBO:lle Big Little Liesin lisäksi myös kehutun Sharp Objects -sarjan.

Valleella oli kaksi lasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut