Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Belgiassa tuomioistuin keskeytti kulttuuritiloja koskeneen koronasulun

Belgiassa tuomioistuin keskeytti tiistaina muun muassa teattereita koskeneen kulttuuritilojen sulun. Sulkutoimi otettiin käyttöön viime viikolla koronaviruksen omikronmuunnoksen leviämisen torjumiseksi.

Belgian korkeimman hallinto-oikeuden mukaan viranomaiset eivät ole osoittaneet, millä tavalla viihdealan tapahtumapaikat olisivat erityisen vaarallisia terveydelle – leviääkö niissä niin paljon koronavirusta, että paikkojen sulkeminen olisi tarpeen.

Pääministeri Alexander De Croo ilmoitti sulkutoimesta viime viikon keskiviikkona, kun Belgiassa havaittiin omikronmuunnoksen osuuden nousseen nopeasti koronatesteissä.

Sulkuun ryhdyttiin, vaikka kokonaisuudessaan tartuntaluvut olivat laskussa kuukauden alun tartuntapiikin jälkeen.

Kulttuurialalla oli protestoitu sulkua, joka kohdistettiin alan mielestä epäoikeudenmukaisesti kulttuuriin samaan aikaan, kun baarit ja ravintolat saivat edelleen olla auki.

Brysselin poliisin arvion mukaan noin 5 000 ihmistä oli sunnuntaina kaduilla osoittamassa mieltään sulkua vastaan.

Päätös sulun kumoamisesta syntyi teatterituottajan tekemän valituksen jälkeen.

Uutistoimisto AFP:n mukaan sulun kumoaminen ei suoraan vaikuta elokuvateattereihin, mutta vastaava päätös vaikuttaa olevan niiden osalta vain ajan kysymys.