Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahta syytetään murrosta Ruotsin kuninkaan kalamajaan ja kalastusvälineiden varastamisesta

Kahta miestä syytetään viime elokuussa tapahtuneesta murrosta Ruotsin kuninkaan kalamajaan ja kalastusvälineiden varastamisesta. Kalamaja sijaitsee Forsavanissa Tärnabyn ulkopuolella.

Syytetyt ovat poika ja nelikymppinen mies, kertoo ruotsalaislehti Folkbladet. Juttua käsitellään Lyckselen käräjäoikeudessa.

Syytekirjelmän mukaan kaksikko oli varastanut kalamajasta keloja ja vapoja yhteisarvoltaan 42 600 kruunun edestä. Lisäksi majasta oli viety valokuva, jossa Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa poseeraa pyytämänsä taimen käsissään sekä saalisraportti.

Ruotsin hovi vaatii miehiltä 92 600 kruunun edestä vahingonkorvauksia, joista 50 000 kruunua on aiheutunut kalamajaan tehdyn murron aineellisista vahingoista. Kalamajasta oli viety myös alkoholia.

Kumpikin syytetty on kiistänyt osallisuutensa murtoon, mutta heidän sormenjälkiään sekä dna:ta löytyi kalamajasta. Murron yhteydessä kalamajasta rikkoutui ovi ja yksi ikkunaruutu. Kalamajan sisälle oli lisäksi jäänyt viskipullo, josta löytyi toisen syytetyn dna:ta.

Syytetyt olivat murron jälkeen leiriytyneet 500 metrin päähän kalamajasta ja silminnäkijöiden mukaan he olivat "näyttäneet epäilyttäviltä alueella".

Kalamajan on rakentanut vuonna 1931 kuningas Kustaa VI Aadolf.