Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valamiehistö totesi Ghislaine Maxwellin syylliseksi viiteen kuudesta syytteestä

Yhdysvalloissa valamiehistö on todennut edesmenneen seksuaalirikollisen Jeffrey Epsteinin rikoskumppanin Ghislaine Maxwellin syylliseksi useista seksuaalirikoksista.

Hänet todettiin syylliseksi viiteen kuudesta syytteestä. Vakavin syyte, josta Maxwell todettiin syylliseksi, oli alaikäisen ihmiskauppa seksuaalisessa hyväksikäyttötarkoituksessa, jonka maksimirangaistus on 40 vuotta vankeutta.

Muiden syytekohtien maksimirangaistukset ovat viidestä kymmeneen vuotta.

Maxwellia, 60, voi odottaa siis koko hänen loppuelämänsä kestävä vankeusrangaistus. Rangaistuksen määräämisen aikataulusta ei ole vielä tietoa.

Maxwellia ei todettu syylliseksi yhteen syytekohtaan, joka oli alaikäisen houkuttelu matkustamaan laittomien seksuaalisten tekojen toteuttamiseksi.

Maxwellin asianajaja Bobbi Sternheim kertoi valamiehistön päätöksen julistamisen jälkeen, että päätöksestä aiotaan valittaa.

– Uskomme vakaasti Ghislainen syyttömyyteen. Olemme tietenkin erittäin pettyneitä päätökseen, hän kertoi.

Kaksitoistahenkinen valamiehistö kertoi päätöksestä puoliltaöin Suomen aikaa viiden päivän pohdinnan jälkeen. Maxwell todettiin nyt syylliseksi teoista, jotka hän teki vuosien 1994 ja 2004 välisenä aikana.

Oikeudenkäynti kesti kolme viikkoa ennen valamiehistön vetäytymistä harkitsemaan päätöstä.

Syyttäjä: "Sofistikoitunut saalistaja, joka tiesi tarkalleen, mitä tekee"

Maxwell on ollut vangittuna heinäkuun alusta saakka.

Loppupuheenvuoronsa aikana syyttäjät kuvailivat Maxwellia "sofistikoituneeksi saalistajaksi, joka tiesi tarkalleen, mitä tekee".

Maxwell kiisti oikeudenkäynnin aikana syyllisyytensä kaikkiin syytekohtiin. Maxwellin puolustusasianajajien mukaan tuomitsemiseksi ei ollut tarpeeksi todisteita. Puolustus kyseenalaisti myös Maxwellia vastaan todistaneiden kykyä todistaa neljännesvuosisata sitten tapahtuneita asioita.

Britannialainen seurapiirijulkkis Maxwell tunnetaan mediakeisari Robert Maxwellin tyttärenä sekä yhdysvaltalaisen liikemies Jeffrey Epsteinin entisenä tyttöystävänä.

Epstein kuoli vankisellissään New Yorkissa vuonna 2019, kun hän odotti oikeudenkäynnin alkamista. 66-vuotiaan Epsteinin kuolemaa pidetään itsemurhana.

Epsteinin seksuaalirikosten vyyhtiin on linkitetty myös useita muita julkisuuden henkilöitä, joista tunnetuin lienee Britannian kuninkaalliseen perheeseen kuuluva prinssi Andrew.