Intiassa aloitettiin teinien koronarokotukset – Hollannissa otettu kiinni kymmeniä ihmisiä koronamielenosoituksessa

Intiassa aloitettiin maanantaina 15–18-vuotiaiden koronarokotukset samaan aikaan kun suurkaupunkien koronarajoituksia kiristettiin omikron-virusmuunnoksen leviämisen hidastamiseksi.

Esimerkiksi Mumbaissa kaikki yli neljän ihmisen kokoontumiset on kielletty päiväsaikaan, eikä häihin saa kutsua 50:tä vierasta enempää.

Intiassa on annettu yli 1,4 miljardia koronarokotetta, mutta silti vasta vajaat puolet jättivaltion asukkaista on saanut täyden rokotesuojan.

Delhissä sadat koululaiset jonottivat vanhempiensa kanssa tilapäiseksi rokotuspisteeksi muutetun koulun ulkopuolella maanantaina saadakseen rokotuksen.

– Ensimmäisen rokotuksen saaminen on todella hienoa. Se on kuin uudenvuoden lahja lapsille, runoili Soumadeep, 16, saatuaan rokotuksen.

Viime vuonna yli 200 000 ihmistä kuoli koronaviruksen aiheuttamaan tautiin Intiassa, kun tartunnat levisivät suurten uskonnollisten tapahtumien ja vaalitilaisuuksien jälkeen hallitsemattomasti.

Hollannissa mielenosoittajat ja poliisi kahinoivat

Hollannin pääkaupungissa Amsterdamissa tuhannet mielensoittajat kokoontuivat sunnuntaina vastustamaan koronarajoituksia. Mielenosoittajat ja poliisit ottivat yhteen, ja 30 ihmistä otettiin kiinni.

Viranomaiset olivat aiemmin kieltäneet mielenosoituksen. Siitä huolimatta protestoijat kokoontuivat yhdelle kaupungin merkittävimmistä aukioista.

– Tämä on Hollanti! Valta kansalle! huusi yksi protestiin osallistunut.

Poliisi kertoi, että mellakkajoukot käyttivät voimaa mielenosoittajia vastaan, kun nämä eivät poistuneet paikalta varoituksista huolimatta.

Kiinniottoja tehtiin muun muassa pahoinpitelystä, yleisestä levottomuudesta ja kielletyn aseen hallussapidosta.

Poliisin mukaan neljä poliisia loukkaantui. Paikallismedian mukaan kaksi mielenosoittajaa sai vammoja.

Hollannin pääministeri Mark Rutte ilmoitti viikkoa ennen joulua koronasulusta, jonka on tarkoitus kestää tammikuun puoliväliin. Sululla on pyritty vastaamaan koronan omikronmuunnoksen leviämiseen.

Ravintolat, baarit, ei-välttämättömät kaupat, elokuvateatterit, teatterit ja museot pysyvät kiinni 14. tammikuuta asti, koulut 9. tammikuuta saakka.

Uusien sääntöjen mukaan ainoastaan kaksi ihmistä voi tavata yhdessä ulkona. Poikkeuksena tähän ovat hautaamiset.

Matkustusrajoituksia ei ole asetettu.

Yhdysvaltain puolustusministerillä koronatartunta

Yhdysvalloissa puolustusministeri Lloyd Austin on sairastunut koronaan, kertoo Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon. Austinin oireet ovat lieviä ja hän jatkaa tehtäviensä hoitamista virtuaalisesti kotoaan seuraavien viiden päivän ajan.

Austin on saanut molemmat koronarokotteet sekä tehostepiikin. Puolustusministerin mukaan juuri tämä on keskeinen syy siihen, että hänen oireensa ovat lieviä.

– Rohkaisen kaikkia, joilla on mahdollisuus saada tehosterokote, ottamaan sellaisen, puolustusministeri evästi.

Austin tapasi presidentti Joe Bidenin ennen joulua, viikkoa ennen kun sai koronaoireita. Hän oli myös käynyt koronatestissä juuri ennen tapaamista.

Israel sallii rokotettujen matkailijoiden tulon muista kuin korkean riskin maista

Israel sallii ensi sunnuntaista lähtien rokotettujen matkaajien saapumisen maahan muista kuin korkean riskin maista, kertoo maan terveysministeriö.

Israel sulki ulkorajansa ulkomaalaisilta matkailijoilta marraskuun lopulla hidastaakseen omikronmuunnoksen leviämistä maassa.

Matkailijoilta vaaditaan negatiivinen koronatestitulos ennen lentoa maahan ja toinen testi Israelissa koneen laskeuduttua.

Korkean riskin "punaisia" maita, joista Israeliin ei pääse jatkossakaan matkustamaan, on Israelin terveysministeriön verkkosivujen mukaan tällä hetkellä 17. Näiden maiden joukossa ovat muun muassa Kanada, Britannia, Ranska, Espanja ja Yhdysvallat.

Israelin pääministeri Naftali Bennett kertoi sunnuntaina matkustusrajoitusten toteuttaneen halutut tavoitteet, vaikka Israelin koronatartuntamäärät ovat kasvaneet voimakkaasti viime aikoina.

Maanantaina Israelissa raportoitiin noin 6 500 uutta koronavirustartuntaa, mikä on lähes kaksinkertainen määrä viime viikon päivittäiseen keskiarvoon verrattuna.

Mainos: K-Supermarket Portti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut