Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huono ajokeli jatkuu suuressa osassa maata keskiviikkona – peltikolareita, tieltä suistumisia ja pieniä ulosajoja sattunut laajalla alueella

Ajokeli jatkuu lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi huonona seuraavan vuorokauden ajan suuressa osassa maata. Huonon ajokelin varoitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa keskiviikkoiltaan asti.

Maan etelä- ja keskiosissa on tullut voimakkaita lumisateita. Sadealue liikkuu kohti pohjoista ja on pysynyt edelleen voimakkaana, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

Tiistaina alkuillasta Kaakkois-Suomesta Pohjanmaalle ulottunut sadealue liikkuu aamuun mennessä maan pohjoisosaan, kertoo päivystävä meteorologi Helena Laakso. Etelästä nousee kuitenkin uusi sadealue, joka tuo keskiviikkona reippaasti lunta varsinkin maan itäosaan.

Aivan etelärannikolla sää on ollut tiistaina plussan puolella ja sadetta tullut myös vetenä. Keskiviikkona etelässä ollaan arviolta nollan tuntumassa tai pakkasen puolella. Muualla maassa pakkasta on reippaammin.

Loppiaisena sateet alkavat vähitellen väistyä itään ja sää kylmenee ja poutaantuu. Pakkasasteita voi torstaina olla etelässä 5–10, pohjoisessa 15–20.

– Perjantai näyttäisi olevan pakkaspäivä, mutta viikonlopuksi tulee taas uusia sateita lännestä ja samalla lauhtuu. Ajokelit voivat taas olla huonoja viikonloppuna ja sunnuntaina maan etelä- ja keskiosassa, Laakso kertoo.

Ei toistaiseksi vakavia onnettomuuksia

Tieliikenneonnettomuuksia on ollut tänään hieman tavallista enemmän, arvioi liikenneoperaattori Erno Hakanen Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksesta alkuillasta.

– Peltikolareita, tieltä suistumisia ja pieniä ulosajoja on meidän tietoon tullut jonkin verran. Kyllä varmasti vallitsevalla kelilläkin on jonkinlainen osuus asiaan, Hakanen sanoo.

Liikenneonnettomuuksia on sattunut laajalla alueella maan keski- ja länsiosissa.

Vakavia onnettomuuksia ei alkuiltaan mennessä ollut tieliikennekeskuksen tiedossa. Myöskään suuria ruuhkia tai pitkiä kiertoteitä ei ole kehnosta säästä ole toistaiseksi aiheutunut.