Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Suomessa pandemian aikana raportoitujen koronatartuntojen määrä ylittänyt 300 000:n, tänään miltei kymmenentuhatta uutta tartuntaa

Suomessa koko pandemian aikana raportoitujen koronavirustartuntojen määrä on ylittänyt 300 000:n, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Suomessa raportoitiin tänään 9 921 uutta koronatartuntaa. Koko pandemian aikana raportoitujen tartuntojen määrä on 305 522.

Kahden viime viikon aikana on todettu yli 70 000 tartuntaa, mikä on lähes 43 000 tartuntaa enemmän kuin tätä edeltävillä kahdella viikolla.

Suomessa on sairaalahoidossa 508 koronapotilasta, joista tehohoidossa on 55. Sairaalahoidossa olevien määrä nousi keskiviikosta noin 40:llä ja tehohoidossa olevien kahdeksalla.

Suomessa on raportoitu tänään kuusi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Koronakuolemia on raportoitu Suomessa kaikkiaan 1 638.

Helsinki aloittaa alle 12-vuotiaiden rokotukset kouluissa

Helsingissä aloitetaan 1–5.-luokkalaisten oppilaiden koronarokotukset kouluissa viikolla kolme, kertoo Helsingin kaupunki tiedotteessaan. Rokotusta tarjotaan kouluilla kaikille 1.–5.-luokkalaisille heidän asuinkunnastaan riippumatta. Myös tehosterokotukset annetaan kouluilla kuuden viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta.

Lapsen rokottamiseen tarvitaan hänen kaikkien huoltajiensa lupa.

Koronarokotteen kolmannen annoksen on Suomessa saanut nyt 1,4 miljoonaa ihmistä eli vajaa 28 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä, THL kertoo. Määrä on kasvanut eilisestä noin 67 000:lla. Toisen annoksen ottaneita on noin 4,1 miljoonaa, mikä on liki 84 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Ensimmäisen rokotteen ottaneita puolestaan on 4,3 miljoonaa eli noin 88 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä. Toisen ja ensimmäisen annoksen ottaneiden määrät ovat kasvaneet eilisestä joillain tuhansilla.

Korona riehuu pääkaupunkiseudulla

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on nousussa lähes kaikilla alueilla.

Ilmaantuvuus on suurinta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa ilmaantuvuusluku on kahdelta viime viikolta 2 140. Seuraavaksi eniten tartuntoja suhteessa asukaslukuun on Ahvenanmaalla (1 525) ja Pirkanmaan (915) sairaanhoitopiirissä.

Pienintä koronaviruksen ilmaantuvuus on Kainuussa (255) ja Etelä-Savossa (347).