Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusia koronatartuntoja 9 768, uusia koronakuolemia kymmenen

Suomessa on raportoitu tänään 9 768 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on todettu noin 92 150 tartuntaa, mikä on noin 59 200 enemmän kuin tätä edeltävien kahden viikon aikana.

Kahden viime viikon aikana todettujen tapausten ilmaantuvuusluku on noin 1 657 sataatuhatta asukasta kohti. Aiemmalla kahden viikon jaksolla luku oli huomattavasti pienempi, noin 593.

Kaikkiaan Suomessa on todettu koko koronavirusepidemian aikana noin 338 600 tautitapausta.

Uusia covid-19-tautiin liittyviä kuolemantapauksia on vahvistettu kymmenen. Kaikkiaan Suomessa on raportoitu tähän mennessä 1 666 koronakuolemaa, THL kertoo.

Koronarokotteen kolmannen annoksen on Suomessa ottanut nyt 1,57 miljoonaa ihmistä eli 32 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä.

Kaksi rokotetta on puolestaan ottanut 4,12 miljoonaa ihmistä eli reilut 84 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Vähintään yhden rokotteen taas on ottanut 4,3 miljoonaa suomalaista, mikä tarkoittaa 88:aa prosenttia 12 vuotta täyttäneistä.

Koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa olevien lukumäärä päivitetään maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Eilen kerrottiin, että sairaalahoidossa oli 620 ihmistä, joista 60 tehohoidossa.

Reilut 629 varusmiestä saanut tartunnan alkuvuoden aikana

Puolustusvoimissa on todettu tämän vuoden alusta alkaen liki 760 varmistettua koronavirustartuntaa. Tartunnan saaneista reilut 620 on varusmiehiä ja reilut 134 henkilökuntaan kuuluvia, Puolustusvoimat kertoo.

Esimerkiksi Uudenmaan prikaatista kerrotaan, että varusmiehistä noin 60 on saanut koronatartunnan. Reilut 100 varusmiestä on puolestaan altistunut ja asetettu karanteeniin.

Kainuun prikaatissa tartuntoja varusmiesten keskuudessa on todettu lähes 50. Altistuneita ja muista erilleen asetettuja varusmiehiä on 160.

Puolustusvoimien mukaan koronasuojaustoimenpiteet toteutetaan paikallisten tehtävien, resurssien ja vaatimusten mukaisesti. Puolustusvoimien lääkintähuolto rokottaa Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen palkatun henkilöstön ja varusmiehet.

– Puolustusvoimat pitää rokotteiden ottamista tässä tilanteessa erittäin tärkeänä, tiedotteessa sanotaan.

Puolustusvoimat kertoo myös olevansa valmiina tukemaan muuta yhteiskuntaa antamalla virka-apua käytössä olevien resurssien ja lainsäädännön puitteissa. Jokainen virka-apupyyntö arvioidaan tapauskohtaisesti.

---

Juttua korjattu klo 13.29: Kahden viime viikon aikana todettujen tapausten ilmaantuvuus on noin 1 657, ei 1 137 kuten aiemmin kerroimme.