HS-gallup: Nato-jäsenyyden vastustajien osuus laski ensimmäistä kertaa selvästi alle puoleen vastaajista

Sotilasliitto Naton jäsenyyttä vastustavien suomalaisten osuus laski Helsingin Sanomien HS-gallupissa ensimmäistä kertaa alle puoleen vastaajista. Tammikuun kahden ensimmäisen viikon aikana tehdyssä kyselyssä 28 prosenttia vastaajista halusi Suomen liittyvän Natoon ja 42 prosenttia vastusti jäsenyyttä.

Vastustajien osuuden lasku on selvästi virhemarginaalia suurempi. Liittymistä vastustavien määrä on aiemmin ollut pienimmillään 53 prosenttia, eli lasku aiempaan pohjalukemaan verrattuna on yli kymmenen prosenttiyksikköä.

Jäsenyyttä kannattavien osuus oli suurin HS-gallupin historiassa. Ennätyksellisen suuri oli myös epätietoisten osuus, joka nousi edellisestä kyselystä kuudella prosenttiyksiköllä yli 30 prosenttiin.

HS-gallupissa kysyttiin myös vastaajien suhtautumista Nato-jäsenyyteen siinä tapauksessa, että myös Ruotsi hakisi jäsenyyttä. Silloin jäsenyyttä kannatti 38 prosenttia ja vastusti 39 prosenttia.

Kantar TNS toteutti tutkimuksen Helsingin Sanomien toimeksiannosta 3.–16. tammikuuta. Haastattelujen kokonaismäärä on 1 003 ja virhemarginaali enimmillään noin 3,1 prosenttiyksikköä.

HS-gallupeissa on kysytty suomalaisten kantoja Nato-jäsenyyteen 23 kertaa vuodesta 2002 alkaen. Suurimmillaan vastustajia on ollut 68 prosenttia vastaajista eli noin kaksi kolmesta.

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Pohjoissavolaisia pienyrittäjiä koulutetaan verkkokaupan ja somen saloihin

Etusivulla nyt

Mainos: Savon Media

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut