Suomessa 55 500 uutta koronavirustapausta viikossa, sairaalakuormitus pysynyt korkeana – katso tallenne STM:n ja THL:n tiedotustilaisuudesta

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoivat tilannekatsauksessaan tuoreimmat tiedot rokotuksista sekä koronavirustilanteesta Suomessa ja kansainvälisesti. Lisäksi kuultiin katsaus hallituksen linjaamiin toimiin epidemian hallitsemiseksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti tilaisuuden alkaessa, että Suomessa todettiin viikon 2 aikana arviolta lähes 55 500 uutta koronavirustapausta. Erikoissairaanhoidon vuodeosastohoidon kuormitus jatkuu suurena. Myös perusterveydenhuollon vuodeosastokuormitus kasvaa nopeasti. 

Koronavirustautiin liittyviä kuolemia oli 19. tammikuuta mennessä ilmoitettu Tartuntatautirekisteriin yhteensä 1 762. 14 vuorokauden aikana ilmoitettiin yhteensä 138 menehtynyttä, joista 87 prosenttia oli yli 70-vuotiaita.

Tilannekatsauksessa olivat mukana johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki ja strategiajohtaja Pasi Pohjola STM:stä ja ylilääkäri Otto Helve THL:stä. Lisäksi kysymyksiin vastaamassa on osastopäällikkö Taneli Puumalainen STM:stä ja johtava asiantuntija Mia Kontio THL:stä. Katso tallenne tilaisuudesta tästä.

Mainos: Skanska Talonrakennus Oy

Etusivulla nyt

Mainos: Savon Sanomat

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut