Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa on sairaalahoidossa 682 koronapotilasta – tehohoidossa olevien määrä on laskenut

Suomessa on sairaalahoidossa 682 koronapotilasta, joista tehohoidossa on 52 potilasta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Koronaviruksen vuoksi tehohoidossa olevien määrä on laskenut perjantaista 10 ihmisellä. Koronapotilaiden yhteismäärä puolestaan on noussut perjantaista 17 ihmisellä.

THL raportoi tänään 22 520 uudesta koronavirustartunnasta. Luvussa ovat mukana viikonlopun aikana kertyneet tartunnat.

Kahden viimeisen seurantaviikon aikana raportoitujen tapausten ilmaantuvuus on 2 067 sataatuhatta asukasta kohden.

THL:n tietojen mukaan ilmaantuvuus on tällä hetkellä korkeinta Ahvenanmaalla, jossa ilmaantuvuusluku on 4 956, ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa ilmaantuvuusluku on 3 531.

Suomessa on todettu koko koronavirusepidemian aikana kaikkiaan 449 346 tautitapausta. Raportoitujen koronatartuntojen määrä ei enää kuvaa todellista tartuntamäärää, sillä osa kotitesteissä löytyvistä tartunnoista jää puuttumaan virallisista luvuista.

2,2 miljoonaa suomalaista saanut kolmannen koronarokotteen

Koronarokotteen kolmannen annoksen on Suomessa saanut nyt 2,2 miljoonaa ihmistä eli 45,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä, THL kertoo.

Määrä on kasvanut eilisestä lähes 95 000:lla. Kolmesti rokotettujen osuus koko väestöstä on nyt 40,3 prosenttia.

Toisen annoksen ottaneita on runsaat 4,1 miljoonaa, mikä on 83,2 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Kahdesti rokotettujen osuus koko väestöstä on THL:n mukaan nyt 73,3 prosenttia.

Ensimmäisen rokotteen ottaneita on puolestaan runsaat 4,2 miljoonaa eli noin 86,5 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä. Ainakin kerran rokotettujen osuus koko väestöstä on nyt 76,2 prosenttia.