Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksassa nainen kuoli ja kolme muuta ihmistä haavoittui ampumisessa – epäilty ampuja oli 18-vuotias mies

Saksassa Heidelbergin yliopistossa maanantaina tapahtuneesta ampumisesta epäilty oli 18-vuotias miesopiskelija. Ampumisessa kuoli yksi ja haavoittui kolme ihmistä. Kuolonuhri oli nuori nainen. Hän kuoli vammoihinsa sairaalassa.

Teon jälkeen epäilty pakeni paikalta ja surmasi itsensä. Hänen ruumiinsa löytyi yliopistorakennuksen ulkopuolelta.

Ampuminen tapahtui orgaanisen kemian luentosalissa, jossa oli koolla biotieteen opiskelijoita. Teosta epäilty miesopiskelija oli myös ilmoittautunut kurssille, kertoi yliopiston rehtori Bernhard Eitel toimittajille.

Teon motiivi ei ollut heti selvillä, mutta poliisin mukaan tässä vaiheessa näyttäisi olevan merkkejä siitä, että miesopiskelijalla olisi aikaisemmin ollut psyykkisiä ongelmia.

Whatsapp-viestissä teosta epäilty kirjoitti, että "ihmisiä täytyy rangaista nyt", kertoi Mannheimin poliisipäällikkö Siegfried Kollmar tiedotustilaisuudessa.

Viestissä epäilty sanoi myös, ettei halua tulla haudatuksi hautausmaalle vaan mereen.

Kollmarin mukaan teosta epäilty toimi yksin eikä ollut poliisin ennalta tuntema. Epäilty toi kampukselle kaksi kivääriä, jotka oli ilmeisesti ostanut ulkomailta.

Poliisit ovat tehneet etsinnän miesopiskelijan kotiin, joka on Mannheimin kaupungin lähellä, Kollmar lisäsi.

Yliopisto kehotti päivällä opiskelijoita välttämään kampusaluetta, kertoi paikallinen yleisradioyhtiö SWR . Illalla poliisi ilmoitti, että vaaratilanne oli ohi yliopistolla.

Kouluampumiset ovat Saksassa melko harvinaisia. Maan aselait ovat Euroopan tiukimpia. Tällä haavaa esimerkiksi alle 25-vuotiaiden täytyy läpäistä psyykkinen testi ennen aseluvan saamista.