Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Helsingin pörssi nousussa rajujen pudotuspäivien jälkeen

Helsingin pörssi avautui tänään nousuun rajujen pudotuspäivien jälkeen. Helsingin pörssin yleisindeksi oli noussut noin kaksi prosenttia puoleenpäivään mennessä.

Vaihdetuimmista osakkeista Nordea Bank oli noussut noin 1,9 prosenttia ja Nokia 2,7 prosenttia.

Maanantaina ja perjantaina Helsingin pörssissä nähtiin rajuja laskuja. Helsingin pörssin yleisindeksi päätyi maanantaina 4,6 prosenttia pakkaselle.

Myös muualla Euroopassa pörssit avautuivat tänään nousuun maanantain rajujen laskujen jälkeen.

Interactive Investorin analyytikon Richard Hunterin mukaan jännitteet Venäjän ja Ukrainan välillä huolestuttavat sijoittajia tällä hetkellä.

Pörssit jäivät Yhdysvalloissa plussan puolelle

New Yorkissa pörssit sulkeutuivat maanantaina plussan puolella kyykättyään aiemmin alimmalle tasolleen kuukausiin.

Vielä maanantaina alkuillasta Suomen aikaa New Yorkin pörssien pääindeksit olivat 2–3 prosentin luisussa.

Markkinoilla odotellaan tällä viikolla Yhdysvaltain keskuspankki Fedin toimia inflaation suitsimiseksi. Pankin suunnitelmista rajusti kiihtyneen inflaation taltuttamiseksi saadaan tietoa keskiviikkona. Fediltä odotetaan tämän vuoden aikana jopa neljää koronnostoa.

Ensimmäisen ennakoidaan olevan tulossa maaliskuussa.

Aasian pörssit heräsivät laskussa

Tokiossa pörssit avautuivat tiistaina laskussa. Nikkei 225 -indeksi oli noin puoli prosenttia laskussa ja laaja-alaisempi Topix puolestaan 0,63 prosenttia pakkasella.

Toyotan osakkeen arvo oli myös noin prosentin laskussa. Autovalmistaja on keskeyttänyt Japanissa sijaitsevien tehtaidensa toiminnan koronaviruksen vuoksi ja pitkitti tehtaiden jäädyttämistä tuoreeltaan.

Muista autovalmistajista Nissan oli noin 1,92 prosenttia plussalla ja sen pienempi kumppani Mitsubishi Motors puolestaan 0,64 prosentin nousussa.

Sony Groupin osakkeiden arvo oli puolestaan 0,35 prosentin laskussa.

Myös Japanissa sijoittajien arvioidaan uutistoimisto AFP:n mukaan olleen varovaisina muun muassa Ukrainan tilanteeseen liittyvien geopoliittisten riskien sekä Yhdysvaltain keskuspankki Fedin myöhemmin viikolla häämöttävän päätöksen vuoksi.

Hongkongissa pörssit ovat avautuneet tänään niin ikään laskussa vastaavanlaisten huolien varjostamana.