Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USA:n korkeimman oikeuden liberaali jäsen Stephen Breyer eläkkeelle

Yhdysvaltain korkeimman oikeuden liberaali jäsen Stephen Breyer jää eläkkeelle, kertovat yhdysvaltalaismediat NBC ja CNN .

Hänen seuraajastaan päättää Yhdysvaltain presidentti Joe Biden. Valkoisen talon tiedottaja Jen Psaki sanoi Bidenin pysyvän aiemman lupauksensa takana ja presidentin aikovan nimittää mustan naisen korkeimman oikeuden tuomariksi. Korkeimmassa oikeudessa säilynee myös konservatiivien ja liberaalien nykyinen suhde. Tällä hetkellä korkeimmassa oikeudessa on kuusi konservatiivista jäsentä ja kolme liberaalia.

83-vuotias Breyer on ollut korkeimman oikeuden jäsen lähes kolme vuosikymmentä. Hänet nimitti korkeimpaan oikeuteen presidentti Bill Clinton vuonna 1994.

Breyer tunnetaan kuolemantuomion vastustajana ja aborttien sallimisen, samaa sukupuolta olevien avioliittojen sekä ympäristönsuojelun kannattajana. Hän jättää asemansa nykyisen toimikautensa lopuksi tämän vuoden kesäkuussa.

-----

Lähteenä myös uutistoimisto AFP