Luonto-Liitto vetosi poliisiin, rajavartiostoon ja ministeriöön: "Peruuttakaa sudentappoluvat!"

Luonto-Liitto pitää Suomen harjoittamaa susipolitiikkaa vihamielisenä luonnonvaraisia villieläimiä kohtaan. Ympäristöjärjestö vetoaa Suomen poliisiin, rajavartiostoon ja sisäministeriöön sudentappolupien peruuttamiseksi.

Luonto-Liitto muistuttaa tiedotteessaan, että maa- ja metsätalousministeriön alaisuudessa toimiva Suomen riistakeskus on myöntänyt sudentappolupia, joista osa on tarkoitus kohdistaa kokonaisten susilaumojen hävittämiseen.

Yksi hävitettävistä susilaumoista on Kainuun erämaassa elävä Saunajärven kahdeksan suden lauma. Luonto-Liitto korostaa kannanotossaan, että lauman reviiri sijaitsee syrjäseudulla Venäjän rajan tuntumassa, eivätkä sudet ole aiheuttaneet harmia.

Ympäristöjärjestön mukaan Suomen susipolitiikka rikkoo räikeällä tavalla EU-lainsäädäntöä. Susi on Suomessa EU-lainsäädännöllä tiukasti suojeltu laji, ja Luontodirektiivin artiklan 12 mukaisesti tahallinen tappaminen on kiellettyä. Susi on Suomessa erittäin uhanalainen ja rauhoitettu laji.

– On käsittämätöntä, että Suomessa suden ei anneta elää edes erämaa-alueilla. Suomen valitsemaa susivihamielistä ja luontoarvoja runnovaa toimintatapaa ei pidä hyväksyä. Myönnettyjen sudentappolupien lisäksi sutta uhkaa lajiin kohdistuva jatkuva salametsästys, Luonto-Liiton järjestöpäällikkö Sami Säynevirta sanoo tiedotteessa.

Luonto-Liitto teki susiaiheisen kantelun EU:n komissiolle joulukuussa 2021 yhdessä Suomen luonnonsuojeluliiton ja WWF Suomen kanssa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut