Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Demarinuoret hermostuivat Pekingin olympialaisiin matkustavaan ministeri Kurviseen: "Valtioneuvoston on syytä kieltää lähteminen"

Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto moittii tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvista (kesk.) huonosta harkinnasta osallistua Pekingin olympialaisiin.

Perholehdon mielestä valtion edustajan osallistuminen lähettäisi väärän signaalin ja horjuttaisi Suomen ihmisoikeuspolitiikan uskottavuutta.

– Millainen maa Suomi on, jos Riku Riski urheilijana päättää boikotoida Qatarin maajoukkueleiriä, mutta ministeri Kurvinen ei käytä harkintaa Pekingin olympialaisten suhteen? On mahdotonta tuomita vakuuttavasti maan ihmisoikeustilannetta ja olla yhtäältä valmis ihastelemaan kansainvälistä yhteisöä varten rakennettua urheilukulissia, Perhonen toteaa tiedotteessa.

Hän korostaa, että valtioneuvoston jäsenen osallistuminen Pekingin olympialaisiin ei ole pelkkää urheilua, vaan se on myös ulkopolitiikkaa.

– Diplomatiaa on syytä kunnioittaa, mutta ihmisoikeuksia edistetään harvoin hymyllä. Valtioneuvoston on syytä kokoontua pikimmiten ja kieltää paitsi Kurvisen Pekingiin lähteminen, myös vastaavat matkat tulevaisuudessa, Perholehto jyrähtää.