Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Mies ampui pihastaan rusakon ja seuraavana yönä vaimo heräsi siihen, että poliisi piiritti taloa

Pohjanmaan Kaustisella sattui taannoin erikoinen tapaus, jossa pariskunta heräsi keskellä yötä siihen, että heidän taloaan piiritti poliisi, kirjoittaa Iltalehti.

Nainen heräsi keskiviikkona aamuyöllä outoon meteliin ja huomasi, että olohuoneen ikkunasta vilkkuivat siniset valot. Talo oli poliisin piirittämä. Nainen meni herättämään miehensä. Iltalehden haastattelema Jari kertoo, että paikalla oli panssariauto ja tavallisia maijoja. Poliiseilla oli hänen arvionsa mukaan konepistoolit käsissä, kypärät päässä ja paksut panssariliivit.

– Sellaiset mitä Karhu-ryhmällä tapaa olla. En tiedä, paljonko niitä poliiseja oli. Mutta ilmeisesti koko kylä oli eristetty, Jari kertoo.

Poliisi kysyi, oliko Jari ampunut alueella ja vyyhti alkoi selvitä.

Jari oli kuin olikin ampunut edellisiltana pihassaan rusakon, joka oli järsinyt omenapuuta.

– Selvitin, mitä olen ampunut ja kuinka kaukaa. Puhuimme jonkin aikaa ja he sanoivat, että mene vain nukkumaan. Tuli jänikselle s****** hintaa. Ainakin valtiolle.

Jarin mukaan viranomaiset olivat saaneet tiedon ampumisesta pariskunnan naapurilta, joka oli soittanut poliisille. Jari huomauttaa Iltalehdelle toimineensa lain mukaan ja käyneensä mittaamassa etäisyyden naapurin taloon. Hän sai tulokseksi 180 metriä. Lähimpään asuttuun rakennukseen on oltava vähintään 150 metriä.

– Täällä ammutaan rusakoita niin kauan kuin laki sallii. Ei siitä kannata sen kummemmin välittää, Jari sanoo.

Pohjanmaan poliisilaitos vahvistaa tapahtuneen Iltalehdelle, eikä asiassa epäillä rikosta.