Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ansiopäivärahan saajien määrä laski neljänneksellä

Ansiopäivärahan saajien määrä laski viime vuonna neljänneksellä verrattuna toissa vuoteen, kertoo Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö. Työttömyyskassat maksoivat ansiopäivärahaa viime vuonna 335 000 henkilölle.

Päivärahoja maksettiin viime vuonna yhteensä 2,5 miljardia euroa. Summa supistui kahdeksan prosenttia toissa vuodesta.

Loppuvuonna saajien määrä oli merkittävästi alkuvuotta matalampi. Järjestön mukaan joulukuun luvut lähestyivät saajien ja kulujen osalta jo koronaa edeltävää tasoa.

– Ansiopäivärahan saajien ja päivärahakulujen määrä oli viime vuonna yhä korkealla tasolla. Tilanne näyttää kuitenkin paremmalta, kun katsotaan kuukausitasoisia tietoja, kertoo Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön toiminnanjohtaja Aki Villman tiedotteessa.

Lomautettujen määrä supistui

Koronatilanne heikkeni kuitenkin loppuvuoden aikana, ja joulu- ja tammikuussa tuli voimaan uusia kiristyksiä koronarajoituksiin. Muutos ei vielä näy joulukuun tiedoissa.

– Tartuntalukujen alkaessa nousta syksyn aikana positiivinen kehitys ansiopäivärahan maksatuksen vähenemisessä hidastui. Luvut eivät kuitenkaan lähteneet loppuvuonna nousuun. On luultavaa, että rajoitusten vaikutus tulee esiin tammikuun tiedoissa, Villman sanoo.

Järjestön mukaan lomautettuja oli viime vuonna 112 000, mikä on 54 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Joulukuussa lomautettujen määrä oli enää 12 prosenttia korkeampi kuin ennen koronaa joulukuussa 2019.