Uutissuomalainen: Sairaanhoitopiireiltä tyrmäys koululaisten säännöllisen koronan kotitestaukseen

Valtaosa sairaanhoitopiireistä pitää koululaisten säännöllistä koronan kotitestausta tarpeettomana koronaepidemian nykytilanteessa, kertoo Uutissuomalaisen kysely.

Syynä kielteiseen suhtautumiseen on erityisesti se, että koululaisten testaamisen hyödyt jäävät vähäisiksi kustannuksiin ja työmäärään nähden.

Yksitoista sairaanhoitopiiriä vastasi, ettei koululaisten säännönmukainen testaaminen ole tarpeen. Testaaminen sai tukea vain Vaasan sairaanhoitopiiristä, jossa nähtiin testaamisen voivan hyödyttää erityisesti kouluasteen loppuvaiheita käyviä oppilaita.

Kyselyyn vastasi 17 Manner-Suomen 20 sairaanhoitopiiristä.

Tuoreimman, perjantaina julkaistun Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeen mukaan kotitesti on syytä tehdä, jos koululaisella on koronavirukseen viittaavia oireita. Koronaministerityöryhmä linjasi tammikuun alussa, että perusasteen ja toisen asteen oppilaiden olisi suositeltavaa tehdä kotitesti kahdesti viikossa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut