Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hytti nro 6 palkittiin Göteborgin elokuvajuhlilla

Juho Kuosmasen ohjaama elokuva Hytti nro 6 palkittiin eilen Göteborgin elokuvajuhlilla. Elokuva valittiin kriitikoiden suosikiksi festivaalin pääkilpasarjassa.

Lisäksi elokuvan toisessa pääroolissa näyttelevä Seidi Haarla valittiin Göteborgin elokuvajuhlien parhaaksi näyttelijäksi.

Hytti nro 6 on aiemmin palkittu Cannesin elokuvajuhlilla Grand Prix -palkinnolla. Elokuva on lisäksi voittanut pääpalkinnon Jerusalemin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Elokuvalla on monia merkittäviä ehdokkuuksia

Se eteni myös viidentoista elokuvan joukkoon kisaamaan ei-englanninkielisen eli kansainvälisen elokuvan Oscar-palkinnosta.

Hytti nro 6 oli ehdolla myös Golden Globe -palkinnon saajaksi parhaan ei-englanninkielisen elokuvan kategoriassa, mutta sen voitti japanilaiselokuva Drive My Car.

Elokuva perustuu Rosa Liksomin samannimiseen Finlandia-palkittuun romaaniin.

Elokuva-alan Jussi-ehdokkaiden julkistaminen siirtyy helmikuulta maaliskuun alkuun. Palkintoraadin istunnon ajankohtaa on muutettu kuukaudella eteenpäin vallitsevan koronatilanteen vuoksi, ja Jussi-ehdokkaat viime vuodelta julkaistaan 3. maaliskuuta, kertoi Filmiaura ry tiedotteessaan helmikuun alussa.