Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tänään kuullaan, eteneekö Juho Kuosmasen ohjaama Hytti numero 6 elokuvien Oscar-kisassa

Tänään selviää, eteneekö suomalaisen Juho Kuosmasen ohjaama Hytti numero 6 kansainvälisessä Oscar-kisassa, kun lopulliset ehdokkaat ei-englanninkielisten Oscar-palkintojen sarjassa julkistetaan.

Hytti numero 6 kilpailee sarjassa neljäntoista muun ehdokkaan kanssa. Sarjan lopulliset viisi ehdokasta odotetaan kuultavan tänään noin puoli neljältä iltapäivällä Suomen aikaa.

Elokuva perustuu Rosa Liksomin samannimiseen Finlandia-palkittuun teokseen. Elokuvan pääosien näyttelijät ovat niin ikään palkittu suomalainen Seidi Haarla ja venäläinen Juri Borisov.

Haarla valittiin juuri Göteborgin elokuvajuhlien parhaaksi näyttelijäksi. Itse elokuva valittiin Göteborgissa kriitikoiden suosikiksi festivaalin pääkilpasarjassa.

Hytti numero 6 on palkittu aiemmin myös Cannesin elokuvajuhlilla Grand Prix -palkinnolla. Lisäksi elokuva on voittanut pääpalkinnon Jerusalemin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Kokkolalaissyntyisen Kuosmasen ohjaamia muita elokuvia ovat muun muassa nyrkkeilijä Olli Mäestä kertova Hymyilevä mies (2016), joka on palkittu useilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla sekä Taulukauppiaat (2010).

Hytti nro 6:n oikeudet muun muassa Yhdysvaltoihin, Britanniaan, Venäjälle ja Etelä-Amerikkaan on ostanut Sony Pictures Classics.