Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kadetti loukkaantui Maasotakoulun ampumaharjoituksissa Taipalsaarella

Puolustusvoimien kadetti loukkaantui tiistaina ampumaharjoituksissa Taipalsaarella Etelä-Karjalassa. Onnettomuus tapahtui Maasotakoulun harjoituksissa ennen aamukymmentä.

Turma tapahtui harjoitus- ja ampuma-alueella, kun tarkkuuskivääristä lensi ammunnan aikana metalliosia ampujan kasvoihin.

Kenttäsairaanhoitaja antoi loukkaantuneelle kadetille ensiavun paikan päällä, minkä jälkeen hänet toimitettiin jatkohoitoon Etelä-Karjalan keskussairaalaan. Maasotakoulu ei kommentoi tällä erää tarkemmin loukkaantuneen vammoja, kertoi Maasotakoulun tiedottaja Sari Pöyhönen STT:lle.

Loukkaantuneen henkilötietoja, kuten sukupuolta tai ikää, ei annettu tiistaina julki.

Maasotakoulu ei Pöyhösen mukaan myöskään toistaiseksi anna julki arvioita tarkkuuskiväärin rikkoutumisen mahdollisesta syystä.

Tiedottajan mukaan onnettomuus tapahtui valmistellussa tuliasemassa, joka sijaitsi tasaisessa, puisessa ja lumisessa maastossa.

Kiväärin lukko rikkoutui

Muille harjoitukseen osallistuneille ei aiheutunut tilanteessa vaaraa, ilmoitti Maasotakoulu. Pöyhösen mukaan harjoitukseen osallistuneille tarjottiin heti tiistaina mahdollisuus kriisiapuun.

Harjoitusta ei keskeytetty turman vuoksi. Ampumaharjoituksen on määrä jatkua Taipalsaarella tämän viikon ajan.

Onnettomuutta tutkiva poliisi kertoi Etelä-Saimaalle kiväärin lukon rikkoutuneen.

– Kiväärin lukko on rikkoutunut. Ei pystytä vielä sanomaan, miksi ase on mennyt rikki, vanhempi rikosylikonstaapeli Antti Kaipia sanoi lehden verkkosivuilla.

Kaipia arvioi, että työtapaturman tutkinta saadaan valmiiksi lähiviikkoina.

Pöyhösen mukaan Maasotakoulun ampumaharjoituksissa ei ole tapahtunut aseisiin liittyviä loukkaantumisia ainakaan viime vuosina.

Puolustusvoimain viestinnästä puolestaan kerrottiin, että vakavammat ampumavammat ovat Suomen koko armeijankin mitassa varsin harvinaisia eikä läheltä piti -tilanteitakaan tule tietoon usein.

Hangon Syndalenissa pidetyssä harjoituksessa menetti henkensä upseerioppilas turmassa vuoden 2015 lopulla. Hän sai pimeäammunnan harjoituksissa kuolettavan osuman toisen upseerioppilaan rynnäkkökiväärillä ampumasta luodista.