Suklaapatukoiden ennätyksellinen myynti veti Fazerin liikevaihdon kasvuun – yhtiö väläytti taas pörssilistautumista

Elintarvikekonserni Fazerilla oli hyvä vuosi 2021. Etenkin makeisten myynnin siivittämänä Fazerin liikevaihto kasvoi neljä prosenttia edellisvuodesta ja oli 1 139,8 miljoonaa euroa.

Liikevoitto laski 23 prosenttia vajaaseen 40 miljoonaan euroon, mutta vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi kolme prosenttia 62,8 miljoonaan euroon.

Konsernijohtaja Christoph Vitzthumin mukaan Fazer ei säästynyt täysin koronapandemian vaikutuksilta.

– Pandemiatilanteen jatkumisen lisäksi haasteita aiheuttivat raaka-aineiden, pakkausmateriaalien ja kuljetusten saatavuus sekä niiden nousevat kustannukset. Liiketoimintaamme vaikuttivat myös kohonneet palkka- ja energiakustannukset, Vitzthum sanoi tiedotteessa.

Fazer Leipomoiden liikevaihto oli edellisvuoden tasolla. Fazer Makeisten vuosi oli puolestaan poikkeuksellisen vahva. Liiketoiminta-alueen liikevaihto kasvoi 8 prosenttia, ja se saavutti viimeisellä vuosineljänneksellä kaikkien aikojen myyntiennätyksensä.

– Kasvu oli erinomaista etenkin suklaapatukoissa sekä lahja- ja kausituotteissa, Vitzthum kertoi.

Konsernijohtaja väläytti myös ajoittain esillä ollutta Fazerin pörssilistautumista.

– Mahdollinen osakaspohjan laajentaminen listautumalla pörssiin, mistä ilmoitimme 2021, on yksi vaihtoehdoistamme tulevaisuudessa.

Fazer kertoi tammikuussa suunnittelevansa uutta makeistehdasta, joka aloittaisi vuonna 2025. Sille etsitään sijaintipaikkaa Etelä-Suomesta, ja se korvaisi yhtiön nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut