Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonloppuna on luvassa vaihtelevaa säätä

Viikonloppuna on luvassa vaihtelevaa säätä, kertoo Ilmatieteen laitos. Sunnuntaille ja ensi viikon alkupäiville on luvassa jälleen huono ajokeli suureen osaan maata.

Lauantaina aamulla saapuu runsaampaa pilvisyyttä maan keskivaiheille, ja lumisateita voi tulla etenkin maan pohjoisosaan. Säävaroituksia ei kuitenkaan ole annettu maa-alueille lauantaille. Eteläisillä merialueilla on syytä varautua kovan tuuleen ja Suomenlahden länsiosassa korkealla olevaan meriveteen.

Sunnuntain vastaisena yönä Suomeen saapuu sadealue lännestä. Länsi-Suomessa sade voi tulla räntänä tai vetenäkin ainakin rannikolla.

Sunnuntaina on syytä varautua huonoon liikennesäähän koko Suomessa, paitsi Uudellamaalla ja sen neljässä naapurimaakunnassa sekä Lapin kolmessa pohjoisimmassa kunnassa.

Merellä kovan tuulen varoitus laajenee sunnuntaina Selkämeren pohjoisosaan asti.

Selvästi tavanomaista lämpimämpää

Matalapaineen seuraavan osakeskuksen odotetaan leviävän lännestä Suomeen alkuviikosta. Ajokelivaroitus on annettu maanantaille koko Suomeen lukuun ottamatta Utsjoen ja Enontekiön kuntia.

Vielä tiistainakin liikennesää on huono isossa osassa Etelä- ja Keski-Suomea.

Helmikuu on keskimäärin vuoden kylmin kuukausi.

– Lähipäivinä lämpötilat ovat useita asteita tavanomaisen yläpuolella, kertoi päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle STT:lle.

Jalankulkukeli muuttuu sekin lauhtumisen ja mahdollisten vesisateiden myötä monin paikoin liukkaaksi, Saarikalle varoitti.