Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylellä haastateltu Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn ei edelleenkään sulje pois presidenttiehdokkuutta

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn ei edelleenkään sulje pois presidenttiehdokkuutta. Lauantaina Ylen Ykkösaamussa haastateltu Rehn totesi, että hänellä ei ole uutta informoitavaa, vaan toisti jo aiemmin kertomansa asian.

– Jos sanoin vuosi sitten, että en sulje pois presidenttiehdokkuutta ja nyt toistan tuon saman asian, niin ottakaa se vain johdonmukaisuuden merkkinä.

Rehn totesi ymmärtävänsä, että suomalaiset miettivät seuraavan presidentin valintaa, sillä geopoliittinen tilanne ja Venäjän voimapolitiikka vain korostavat ulko- ja turvallisuuspolitiikan merkitystä.

– Olen ihan varma, että suomalaiset osaavat tammikuussa 2024 valita luottamustaan nauttivan henkilön ulko- ja turvallisuuspolitiikan yhteistyöjohtajaksi ja kansakuntaa yhdistäväksi voimaksi. Sehän on presidentin päätehtävä.

Rehn arveli, että presidenttiehdokkaiden nimet alkavat selvitä eduskuntavaalien jälkeen. Ne järjestetään huhtikuun alussa 2023.

– Olettaisin, että sen jälkeen, kesän korvilla, juhannuksen kinthaalla, puolueet tulevat ehdokkaitaan asettamaan ja sen jälkeen presidentinvaalikampanja kunnolla käynnistyy.

Rehn edustaa keskustapuoluetta ja hänellä on takanaan mittava poliittinen ura muun muassa kansanedustajana ja EU-komissaarina.