Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Ajokeli on tänään huono koko maassa – pohjoisen paukkupakkaset lauhtuvat päivän kuluessa

Ajokeli on tänään huono koko maassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä maan etelä- ja keskiosissa aamusta alkaen. Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa ajokeli on erittäin huono. Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja sitä pohjoisemmassa ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen.

Merialueilla on voimassa kovan tuulen varoitus Perämeren etelä- ja pohjoisosaa lukuun ottamatta.

Lumihanki voi hävitä paikoin vesisateiden myötä

Tänään maan eteläosassa on lauhaa ja sää lauhtuu päivän kuluessa myös maan keskiosissa. Pohjoisessa pakkanen paukkuu alkuun kovimmillaan noin 30 asteessa, mutta sielläkin sää lauhtuu niin että kylmimmillään Lapissa on noin 15 astetta pakkasta.

Alkavan viikon sää on melko epävakainen. Maanantai on maan pohjoisosassa kauniin aurinkoinen ja selkeä. Maan etelä- ja keskiosaan nousee uusia sateita, jotka tulevat vaihtelevasti vetenä ja lumena.

Paikoitellen vesisateet voivat sulattaa pois tähän mennessä kertyneet lumihanget.

–  Hangossa on 9 senttiä lunta ja Ahvenanmaalla 7 senttiä, ne voivat olla uhattuna, Muuten meillä on sen verran paljon lunta, etteivät ne kokonaan häviä millään, kertoo STT:lle päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen.