Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Anna Kivisen uutisen takana | Opiskeluhuoltoon tarvitaan pikaisesti satoja psykologeja lisää – mistä saadaan puuttuvat ammattilaiset hyvinvointialueille?

Osa kunnista pelkää palveluiden loittonevan, kun kuraattori- ja psykologipalveluiden järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueille vuonna 2023.

Koulupsykologi- ja kuraattoripalveluiden järjestäminen siirtyy kunnilta hyvinvointialueiden vastuulle vuonna 2023. Lähtökohdat ovat haastavat. Psykologipula julkisella sektorilla on huutava. Uutissuomalaisen kyselyn perusteella 20 suurimmasta kaupungista kymmenessä on perusopetuksessa yhden psykologin vastuulla 1 000 oppilasta tai enemmän. Toisen asteen koulutuksessa tilanne on vielä huonompi.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Savon Sanomien sisällöt.

Tilaa 6 kk 5,90 €/kk Tilaa 2 kk 15 €/kk

Tilaajana saat enemmän

  • Tilaajana saat monipuolista luettavaa vuoden jokaisena päivänä. Tarkista paikalliset puheenaiheet ja lue kiinnostavimmat juttumme jatkuvasti päivittyvästä Savonsanomat.fi-verkkopalvelusta. Tee tilaus ja valitse juuri sinulle sopivin tapa lukea.