Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

BBC: Kiovalaiset yrittävät paeta kaupungista sankoin joukoin – moottoritie äärimmillään autoja

Kiovalaiset pyrkivät pakenemaan kaupungista sankoin joukoin, ja kuvat näyttävät Ukrainan pääkaupungista pois valuvien autojen tukkineen moottoritien, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC .

Sosiaalisen median julkaisuista voi aistia kasvavan paniikin kaupungissa. Ihmiset kertovat muun muassa, että heitä usutetaan pommisuojiin ja kellareihin. Kuvien perusteella monet ihmiset ovat hakeneet suojaa metroasemilta.

BBC:n mukaan kaduilla on ollut hiljaista, mutta supermarketeissa kerrotaan olevan jonoja. Osa BBC:n toimittajien kohtaamista ihmisistä on sanonut puhelinyhteyksiensä kadonneen.

Siviilikoneet voivat tulla ammutuksi Ukrainan yllä, varoittaa EU:n lentoturvallisuusvirasto

Siviilikoneet voivat tulla ammutuksi Ukrainan yllä, EU:n lentoturvallisuusvirasto EASA varoittaa . Virasto painottaa Ukrainan olevan aktiivinen konfliktialue. Ukraina ilmoitti aiemmin rajoittavansa turvallisuussyistä siviilikoneiden liikkumista maan ilmatilassa.

Viraston mukaan on vaarana, että siviilikoneisiin voidaan kohdistaa iskuja tarkoituksella tai niitä voidaan luulla muiksi koneiksi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti Suomen aikaa varhain aamusta Venäjän järjestävän sotilasoperaation Ukrainassa. Pian ilmoituksen jälkeen kansainvälisessä mediassa kerrottiin räjähdyshavainnoista ympäri Ukrainaa.