Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sakeaa sadetta ja huonoa ajokeliä luvassa etenkin eteläisessä ja itäisessä Suomessa

Tänään aamulla lunta voi sataa sakeasti lounaasta Varsinais-Suomesta kohti itää. Sadealue ulottuu Pohjois-Savoon ja Kainuuseen, kertoo Ilmatieteen laitos. Etelässä sade voi tulla myös räntänä.

Aamupäivän aikana lumi- ja räntäsateet voimistuvat etelässä. Etelä- ja Itä-Suomen yli on menossa päivän aikana voimakas matalapaine ja sade sakenee tuolloin eteläisessä Suomessa.

– Lunta voi paikka paikoin tulla 10–15 senttimetriä, kun katsotaan kokonaiskertymiä. Se on myös aika raskasta lunta. Voi olla niin, että maksimi osuu Uudellemaalle, päivystävä meteorologi Henri Nyman sanoo.

"Sohjo jäätyy illalla"

Illalla lumisateiden painopiste siirtyy maan itäosaan, Nyman kertoo. Lappi on tänään enimmäkseen poutainen, mutta lunta voi sataa sielläkin paikoittain.

– Määrät ovat siellä selvästi pienempiä. Puhutaan alle viidestä sentistä.

Lounais-Lapista Pohjanmaalle ulottuvalla alueella näyttäisi Nymanin mukaan tulevan täysin poutainen päivä.

Lämpötilat ovat sadealueilla etelä- ja keskiosassa maata nollan tuntumassa ja aurinkoisilla alueilla hieman plussan puolella. Lapissa lämpötila voi olla noin viisi pakkasastetta.

Illalla koko maassa sää pakastuu.

– Eli tämä sohjo, jota Etelä- ja Keski-Suomessa on lumisateiden jäljiltä, tulee jäätymään tänään illalla aika nopeasti, päivystävä meteorologi Nyman toteaa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan vaarallisen ajokelin varoitus on voimassa tänään eteläisessä Suomessa, Keski-Suomessa ja Pohjois-Savossa iltaan saakka.