Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Stockmann pinnisti voitolle – lähes puolet voitosta syntyi viimeisellä vuosineljänneksellä

Yrityssaneerauksessa olevan tavarataloyhtiö Stockmannin oikaistu liiketulos nousi loka-joulukuussa 29,6 miljoonaa euroa voitolle. Vuosi sitten oikaistu liiketulos oli 3,3 miljoonaa euroa tappiolla.

Myös koko vuoden oikaistu liiketulos nousi voitolle. Oikaistu liiketulos oli 68,3 miljoonaa euroa, kun toissa vuonna tappiota kertyi 12,3 miljoonaa euroa. Lähes puolet voitosta syntyi näin ollen viimeisellä vuosineljänneksellä.

Myös liikevaihto koheni reippaasti. Konsernin liikevaihto nousi viime vuonna yli 11 prosenttia 899,0 miljoonaan euroon.

– Stockmann-konserni jatkoi määrätietoista strategian toteuttamista kanavia uudistamalla, vahvistamalla läsnäoloa markkinoilla sekä kehittämällä valikoimaa ja palvelua, kertoo toimitusjohtaja Jari Latvanen tiedotteessa.

Lindexin koko vuoden 2021 oikaistu liiketulos, 80,3 miljoonaa euroa, oli yhtiön historian paras.

Tavaratalot nousivat viimeisellä vuosineljänneksellä voitolle, mutta yksikön koko vuosi oli tappiollinen, koska alkuvuosi oli Latvasen mukaan haastava.

– Koronaviruspandemia hankaloitti kansainvälistä logistiikkaa ja vähensi asiakasvirtoja merkittävästi vuoden 2021 aikana. Asiointi tavarataloissa ja muotimyymälöissä kuitenkin piristyi vuodesta 2020, ja myös verkkokauppa jatkoi voimakasta kasvuaan vuonna 2021, hän arvioi.

Yhtiö odottaa kasvua tänä vuonna

Stockmann odottaa, että konsernin liikevaihto kasvaa tänä vuonna. Oikaistun liiketuloksen arvioidaan olevan selvästi positiivinen edellyttäen, että merkittäviä koronarajoituksia ei aseteta.

Kuluttajien käyttäytymisen ja talousluottamuksen muutosten sekä inflaation odotetaan aiheuttavan paineita vähittäiskauppamarkkinoilla.

Stockmannin hallitus esittää, ettei osinkoa jaeta viime vuodelta.