Venäjä ei osallistu Euroviisuihin tänä vuonna – myös Yle oli vedonnut EBU:un Venäjän poissulkemisen puolesta

Euroopan yleisradiounioni EBU on ilmoittanut, että Venäjä ei osallistu tänä vuonna Torinossa järjestettäviin Euroviisuihin.

EBU ilmoitti asiasta nettisivuillaan perjantai-iltana.

Venäjän osallistuminen olisi EBU:n mukaan varjostanut laulukilpailun mainetta Venäjän toteuttaessa hyökkäystä Ukrainaan.

Unionin mukaan päätös tehtiin EBU:n arvoihin ja sen jäsenyleisradioiden kannanottoihin perustuen. Myös Suomen Yle oli vedonnut EBU:un Venäjän poissulkemisen puolesta.

– Olemme sitoutuneita suojelemaan kulttuurillisen kilpailun arvoja, jotka edistävät kansainvälistä vuoropuhelua ja ymmärrystä. (Tuomme) yleisöt yhteen juhlistaen musiikin kautta moniäänisyyttä ja yhdistäen koko Euroopan samalla esiintymislavalla, EBU ilmoitti sivustollaan jakamassaan tiedotteessa .

Suomen edustaja kevään Euroviisuihin ratkeaa lauantai-iltana Turun Logomossa. Suora lähetys Uuden Musiikin Kilpailun finaalista nähdään Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 21.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut