Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Suomi valmistautuu ilmatilan sulkemiseen venäläiseltä lentoliikenteeltä, uusia pakotetoimia Venäjälle, mediatietojen mukaan venäläisraketti osui öljysäiliöön

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Liikenneministeri Harakka: Suomi valmistautuu ilmatilan sulkemiseen venäläiseltä lentoliikenteeltä

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) kertoo Twitterissä, että Suomi valmistautuu ilmatilan sulkemiseen venäläiseltä lentoliikenteeltä.

Jotkin Euroopan unionin maat kuten Viro, Latvia ja Slovenia, ovat jo aiemmin kertoneet sulkevansa ilmatilansa venäläiskoneilta. Saksan liikenneministeriö kertoi myöhään lauantaina aikovansa sulkea ilmatilansa venäläisiltä lentoyhtiöiltä.

Ilmatilan sulkeminen liittyy Venäjän hyökkäykseen Ukrainassa.

Von der Leyen: Venäläispankkeja Swift-järjestelmän ulkopuolelle, Venäjän keskuspankin varat jäädytetään

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on kertonut uusista pakotetoimista Venäjää kohtaan, joita hän aikoo ehdottaa EU-johtajille länsimaiden kesken käytyjen keskustelujen jälkeen.

Von der Leyen kertoo ehdottavansa, että tietty määrä venäläisiä pankkeja suljetaan Swift-maksujärjestelmän ulkopuolelle. Lisäksi Venäjän keskuspankin varat aiotaan jäädyttää.

Von der Leyen kertoi uusista toimista keskusteltuaan Yhdysvaltojen, Saksan, Ranskan, Italian ja Kanadan kanssa videotapaamisessa.

(AFP)

Kiovan lähellä räjähdyksiä, mediatietojen mukaan venäläisraketti osui öljysäiliöön

Ukrainan pääkaupungin Kiovan lähellä on nähty varhain sunnuntaiyönä kaksi suurta räjähdystä, kertoo yhdysvaltalaisuutiskanava CNN.

Räjähdysten sijainniksi on arvioitu noin 30 kilometriä Kiovasta etelään sijaitseva Vasylkivin kaupunki, jossa sijaitsee CNN:n mukaan sotilaslentokenttä sekä useita polttoainesäiliöitä.

Mediatietojen mukaan venäläisraketti on osunut öljyvarastoon Vasylkivissa. Paikallisen median mukaan Vasylkivin pormestari ja Ukrainan hallituksen edustaja ovat vahvistaneet iskun, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Britannian tiedustelutiedot: Venäjän joukoilla logistisia haasteita

Britannian puolustusministeriön tiedustelutietojen mukaan venäläisjoukot eivät ole edenneet hyökkäyksessään Ukrainaan suunnittelemallaan tavalla.

Venäläiset kärsivät "logistisista haasteista ja Ukrainan vahvasta vastarinnasta", ministeriö kertoo varhain sunnuntaina Suomen aikaa Twitterissä julkaisemassaan lyhyessä katsauksessa.

Myös Yhdysvaltain puolustusministeriöstä on kerrottu uutistoimisto AFP:lle ja uutiskanava CNN:lle, että ukrainalaisten vastarinta on ollut venäläisille odottamattoman kovaa.

Tutkija: Lääkärihelikoptereiden turhia lähtöjä olisi tärkeää vähentää

Lääkärihelikoptereiden hälytyksistä yli puolet perutaan, usein myöhempien lisätietojen perusteella. Suuri osa peruuntuu lähdön jälkeen, mikä aiheuttaa ylimääräisiä kuluja.

Peruutuksille on useita syitä. Hälytyskäytäntö ei esimerkiksi perustu erityisesti kopteritoiminnan asiantuntijan arvioihin vaan on sidottu yksinkertaistettuihin kriteereihin.

Kopteritoiminnan tutkimuksia johtavan asiantuntijan mukaan peruutuksia olisi tärkeää vähentää, jotta palvelua voitaisiin kohdentaa paremmin sitä tarvitseville potilaille.

The Rasmus voitti UMK-finaalin ja lähtee edustamaan Suomea Euroviisuihin

Uuden musiikin kilpailun (UMK) finaalin on voittanut The Rasmus kappaleella Jezebel. Bändi lähtee edustamaan Suomea seuraaviin Euroviisuihin.

Voittaja valittiin yleisöäänien ja kansainvälisen raadin antamien pisteiden perusteella. The Rasmus sai eniten ääniä sekä yleisöltä että raadeilta.

Yleisöäänien painotus oli 75 prosenttia, raadin pisteiden 25 prosenttia.

Euroviisut järjestetään toukokuussa Italian Torinossa. Suomi esiintyy toisessa semifinaalissa 12. toukokuuta.

Turun Logomossa järjestetyssä UMK-finaalissa The Rasmuksen kanssa kilpaili Isaac Sene, Olivera, Bess, Younghearted, Cyan Kicks ja Tommi Läntinen.

Tänään vietetään laskiaissunnuntaita - pulkkamäkeen pääsee aurinkoisessa säässä liki koko maassa

Tänään vietetään laskiaissunnuntaita, jota seuraa alkavalla viikolla laskiaistiistai.

Laskiaisen perinteisiin menoihin kuuluu mäenlasku. Pulkkamäkeen pääsee päivän sääennusteen mukaan suurelta osin aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Laskiaisen ruokapöytään puolestaan kuuluvat erottamattomasti hernekeitto ja laskiaispullat.

Kirkollisessa perinteessä laskiainen on kevätpaastoa ja pääsiäistä edeltävä lopputalven juhla. Virallinen 40 päivän paaston aloitus on laskiaistiistaita seuraava tuhkakeskiviikko.

Laskiaissunnuntai ja laskiaistiistai eivät ole liputuspäiviä tai virallisia pyhäpäiviä.