Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tutkinta naantalilaisen hevostallin rikosepäilyistä jatkuu edelleen, syyttäjälle "toivottavasti kevään aikana"

Tutkinta naantalilaiseen hevostalliin liittyvistä rikosepäilyistä on edelleen käynnissä ja juttu siirtyy syyteharkintaan toivottavasti kevään aikana, poliisi kertoi keskiviikkona.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Vesa Järvenpää Sisä-Suomen poliisista kertoi, että osassa rikosepäilyistä tutkinta on jo loppulausuntovaiheessa, osassa tehdään vielä ihmisten kuulemisia.

Naantalissa hevostallia pitänyt pariskunta vangittiin viime vuoden touko-kesäkuussa joksikin aikaa epäiltynä törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä vuosina 2013–2016. Tätä ennen Turun Sanomat oli julkaissut jutun, jonka mukaan kymmeniä tyttöjä ja nuoria naisia olisi joutunut eriasteisten seksuaalitekojen kohteiksi tallilla kymmenen vuoden aikana.

Myös epäillyt tehneet rikosilmoituksia

Poliisi kertoi viime kesänä, että jutussa on muitakin epäiltyjä pariskunnan lisäksi. Etätyöpäivältä tavoitettu Järvenpää ei kommentoinut epäiltyjen tai asianosaisten tarkkaa määrää tai tutkinnassa olevia rikosnimikkeitä.

– Epäiltyjä on kuitenkin enemmän kuin kaksi. Asianosaisten osalta osa asioista on tutkinnassa päätetty, mutta henkilömäärä ei ole mitenkään valtavasti muuttunut siitä, mitä se aiemmin oli, Järvenpää sanoi.

– Syyttäjä päättää omassa syyteharkinnassaan, mitä nimikkeet tulevat olemaan, niin en oikeastaan lähde tätäkään asiaa nyt tarkentamaan.

Järvenpää vahvisti Turun Sanomien aiemmin kertoman tiedon, että myös epäillyt ovat tehneet rikosilmoituksia asianosaisista.

– Kyllä, tässä on tällainenkin puoli. Nämä asiat kulkevat sitten tässä rinnakkain, Järvenpää sanoi.

Viime toukokuussa pariskunnan nainen kiisti rikosepäilyt STT:lle ja sanoi, että väitteet seksuaalisista teoista ovat katkeroituneiden nuorten kosto.

Jutun myötä esiin tulleiden muiden tietojen takia valtakunnansyyttäjän toimisto teki erillisen selvityksen siitä, oliko Lounais-Suomen poliisi tehnyt lainvastaista yhteistyötä siviilihenkilöiden kanssa eläinsuojelun virkatehtävissä. Syyttäjä katsoi, ettei asiassa ollut aihetta aloittaa esitutkintaa.