The Times: Ukrainan presidentti Zelenskyi selvinnyt jo kolmesta salamurhayrityksestä

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on selvinnyt jo kolmesta salamurhayrityksestä Venäjän hyökättyä reilu viikko sitten Ukrainaan, kertoo brittilehti The Times.

Lehden mukaan kaksi eri joukkoa on lähetetty Ukrainaan murhaamaan presidentti: Kremlin tukeman Wagner-yhtiön palkkasoturit ja tšetšeenien erikoisjoukot.

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n vuodot estivät kummankin ryhmän aikeet.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Torstain ja perjantain välisenä yönä julkaisemassaan videoviestissä Zelenskyi syytti Venäjää ydinterrorismista sen joukkojen hyökättyä Zaporizhzhjan ydinvoimalaan.

Zelenskyin mukaan Venäjä haluaa toistaa Tshernobylin katastrofin.

– Mikään muu maa kuin Venäjä ei ole koskaan ampunut kohti ydinvoimaloita. Tämä on ensimmäinen kerta historiassamme. Ihmiskunnan historiassa. Terrorivaltio turvautui nyt ydinterroriin, Zelenskyi sanoi.

Venäjän joukot saaneet haltuunsa Ukrainan Zaporizhzhjan ydinvoimalan, kertovat ukrainalaisviranomaiset – Zelenskyi: "Mikään muu maa kuin Venäjä ei ole koskaan ampunut kohti ydinvoimaloita"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut