Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Diakonissalaitokselta 100 000 euron lahjoitus Ukrainaan, hätäapukeräys käyntiin

Diakonissalaitos kertoo lahjoittavansa 100 000 euroa hädässä olevien evakuointiin ja sota-alueelle jääneiden auttamiseen Ukrainassa.

Samalla se käynnistää hätäapukeräyksen humanitaariseen työhön Ukrainassa ja maasta paenneiden parissa.

– Hätäapu jatkaa pitkäaikaista työtämme Ukrainassa. Olemme toimineet alueella jo vuosien ajan, ja meillä on maassa luotettavat paikalliset yhteistyökumppanit, toimitusjohtaja Olli Holmström sanoo tiedotteessa.

Diakonissalaitos kertoo kohdistavansa avun jo valmiiksi haavoittuvimmassa asemassa oleville ihmisille, esimerkiksi syrjitylle romaniväestölle, vähävaraisille naisille ja lapsille sekä maan sisäisille pakolaisille.

Tukea myös sodasta toipumiseen

Diakonissalaitoksen tavoitteena on järjestää evakuointikuljetuksia joko turvallisemmille alueille Ukrainassa tai pois maasta.

Laitoksen mukaan erityisesti köyhimmillä tai vähemmistöihin kuuluvilla ei välttämättä ole mahdollisuutta paeta itse konfliktialueelta. Monilta Ukrainassa asuvilta romaneilta puuttuu esimerkiksi henkilöllisyystodistus, minkä takia heidän ei anneta poistua maasta sodankaan aikana.

– Ukrainassa asuu noin 200 000–400 000 romania, joiden elämään syrjintä on vaikuttanut merkittävästi jo ennen sotaa. Kriisi kärjistää heidän vaikeaa tilannettaan entisestään, kehittämispäällikkö Anca Enache sanoo tiedotteessa.

Diakonissalaitos kertoo, että pakolaisille ja kriisialueelle jääneille toimitetaan välttämättömiä perustarvikkeita, kuten ruokaa, vaatteita ja lääkkeitä. Konfliktin jälkeen laitos kertoo aikovansa tukea vaikeimmassa asemassa olevia ihmisryhmiä sodasta toipumisessa ja elämän uudelleenrakentamisessa.