Aspon varastoja tuhoutunut Ukrainan sodassa, yhtiö sopeuttaa toimintaansa Venäjällä

Monialayhtiö Aspon Ukrainassa sijaitsevia varastoja on tuhoutunut Venäjän sotatoimissa, yhtiö kertoo. Varastojen tuhoutumisen yhteydessä ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta Telkolle ja Leipurille kuuluneen tuhoutuneen vaihto-omaisuuden arvo oli noin 3–4 miljoonaa euroa.

Aspo aikoo silti jatkaa liiketoimintaansa Ukrainassa ja on järjestänyt paikallisille työntekijöille ja heidän perheenjäsenilleen kuljetuksia Puolaan ja Romaniaan ja tarjonnut majoitusta. Telkolla ja Leipurilla on Ukrainassa noin 60 työntekijää.

Aspo ilmoittaa samalla aikovansa sopeuttaa liiketoimintaansa Venäjällä. Konserniin kuuluvan ESL Shippingin Venäjän-liiketoiminta keskeytyy pääosin lähipäivien aikana. Vapautuva laivakapasiteetti pyritään siirtämään muille liikennealueille. ESL Shipping on myös keskeyttänyt aiemmin perustetun Venäjän-yhtiönsä käynnistämisen.

Muoviraaka-aineiden tukkukauppaa harjoittavan Telkon liiketoiminta Venäjällä keskittyy varastossa olevien tuotteiden myyntiin. Leipomoalan tukkukauppaa harjoittava Leipurin supistaa toimintaansa Venäjällä ja siirtää raaka-ainehankintansa kokonaan paikalliselle tasolle. Leipurin omaan konevalmistukseen liittyviä hankkeita ei käynnistetä Venäjällä.

Aspo tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja aikoo aiemmin julkistetun strategiansa mukaisesti jatkossa suunnata kasvupanoksensa länsimarkkinoille. Aspo seuraa kriisin etenemistä ja toteuttaa mahdollisesti lisätoimia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut