Bidenin mukaan Yhdysvallat ja sen liittolaiset lopettavat normaalit kauppasuhteet Venäjän kanssa, EU peesaa Bidenin näkemyksiä

Presidentti Joe Biden sanoi perjantaina, että Yhdysvallat ja sen liittolaiset lopettavat normaalit kauppasuhteet Venäjän kanssa. Presidentin mukaan tähän ryhdytään yhdessä Nato-liittolaisten, G7-maiden ja EU:n kanssa.

Bidenin mukaan tarkoituksena on lisätä taloudellista painostusta Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia vastaan sekä entisestään eristää Venäjä maailmanlaajuisella näyttämöllä.

Uusi askel kauppasuhteissa mahdollistaa sen, että länsimaat voivat määrätä venäläisille tuontituotteille jyrkkiä korotuksia tullimaksuihin.

Yhdysvalloissa Biden ei pysty yksipuolisesti muuttamaan maansa kauppasuhteita Venäjän kanssa, vaan asiasta päättää maan kongressi, jossa sekä demokraattien että republikaanien edustajat ovat peräänkuuluttaneet kauppasuhteiden kumoamista.

Biden ilmoitti myös Yhdysvaltojen kieltävän muun muassa venäläisen vodkan ja timanttien tuonnin sekä toisaalta yhdysvaltalaisten luksustuotteiden viennin Venäjälle ja Valko-Venäjälle.

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ilmoitti perjantai-iltana, että EU asettaa lisää pakotteita Venäjää vastaan lauantaina. Pakotepaketti seuraa Bidenin näkemyksiä, joten esimerkiksi EU:n jäsenmaissa katkaistaan normaalit kauppasuhteet Venäjän kanssa.

Mainos: Savon Media

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Pohjoissavolaisia pienyrittäjiä koulutetaan verkkokaupan ja somen saloihin

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut