Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonloppua vietetään aurinkoisessa säässä

Lauantaina aurinko hellii lähes koko maata ja sää on enimmäkseen selkeä. Etenkin maan etelä- ja keskiosassa on laajalti aurinkoista, ja lämpötila kohoaa paikoin lähelle 10:tä lämpöastetta. Myös muualla maassa päivälämpötila on nollan yläpuolella, vain Pohjois-Lapissa paikoin nollassa.

Aamulla Lapissa sekä mahdollisesti Koillismaalla voi tulla paikallisia lumisateita tai jopa jäätäviä vesisateita, kertoo Foreca tiedotteessaan . Sademäärät jäävät kuitenkin vähäisiksi.

Runsainta pilvisyys on Pohjois-Lapissa. Tuuli on enimmäkseen heikkoa.

Sunnuntain vastaisena yönä pakkasta on 0–10 astetta. Myös päivälämpötila voi jäädä paikoin asteen tai pari pakkaselle. Sää jatkuu poutaisena ja heikkotuulisena.

– Sunnuntaina päivällä pilvisyys on vaihtelevampaa, mutta edelleen on enimmäkseen aurinkoinen poutapäivä. Lämpötila on samankaltainen kuin lauantaina Oulun eteläpuolisessa Suomessa, mutta Lapin länsiosassa viilenee vähän, Forecan meteorologi Anna Latvala ennustaa tiedotteessa.

Kevättalviseen tapaan lämpötilassa on selvä ja suuri vuorokautinen vaihtelu. Auringonsäteily nostaa lämpötilat erityisesti iltapäiviksi, kun taas yöt ja varsinkin varhaiset aamut ovat kylmiä.

Aamupakkasta on etelää myöten yleisesti viitisen astetta, paikoin enemmän. Pohjoisessa hieman etelää runsaampi pilvisyys pitää etenkin viikonloppuna aamupakkasen tavanomaista heikompana eli suunnilleen etelän lukemissa.