Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän jalkapallomaajoukkueen kapteeni kieltäytyi maajoukkuekutsusta sodan vuoksi: "Hänellä on perhettä Ukrainassa"

Venäjän jalkapallomaajoukkueen pitkäaikainen kapteeni Artjom Dzjuba on maan jalkapalloliiton mukaan kieltäytynyt maajoukkuekutsusta Ukrainan sodan takia. Venäjän jalkapalloliitto tiedotti asiasta tiistaina.

Maajoukkueen päävalmentaja Valery Karpin kertoo tiedotteella keskustelleensa Dzjuban kanssa sunnuntaina.

– Artjom kertoi, että hän haluaa kyllä pelata maajoukkueessa. Hän kuitenkin pyysi, että häntä ei kutsuttaisi nyt maajoukkueeseen perhesyistä, sillä hänellä on paljon perhettä ja sukulaisia Ukrainassa, jossa tilanne tällä hetkellä on vaikea, Karpin sanoi tiedotteella.

Dzjuba edustaa sarjatasolla Venäjän liigassa pelaavaa Pietarin Zenitiä. Hän on pelannut Venäjän maajoukkueessa 55 ottelua ja viimeistellyt näissä 30 maalia.

Dzjuba puhui Ukrainan sodasta pian Venäjän hyökkäyksen jälkeen. Silloin häntä arvosteltiin siitä, ettei hän ottanut selkeää kantaa Venäjän sotatoimiin.

– En ole toistaiseksi halunnut puhua Ukrainan tapahtumista, koska en ole mikään politiikan asiantuntija, Dzjuba ilmoitti Instagramissa.

Hän kertoi kuitenkin vastustavansa Venäjän urheilulle määrättyjä pakotteita.

– Vastustan ihmisten epätasa-arvoista, kansallisuuteen perustuvaa kohtelua. En häpeä olla venäläinen, sillä olen ylpeä siitä.