Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stora Enso kannustaa metsänomistajia harvennuksiin, jotta Venäjän puu saataisiin korvattua

Metsäyhtiö Stora Enso kannustaa suomalaisia metsänomistajia harvennushakkuisiin, jotta tehtaat saataisiin pidettyä käynnissä ilman tuontipuuta Venäjältä. Metsäjohtaja Janne Partasen mukaan Venäjän tuonnin poistuminen on mahdollista korvata suomalaisella puulla, jos metsänomistajat aktivoituvat.

Stora Enso on hankkinut Venäjältä vuosittain noin kaksi miljoonaa kuutiometriä kuitupuuta, jota nyt korvataan lähtökohtaisesti Suomesta hankittavalla puulla.

Tarvetta on sekä havukuidulle että koivukuidulle. Harvennuksista kertyvää kuitupuuta käytetään muun muassa aaltopahvikartongin valmistukseen sekä kuluttajapakkauksien materiaaliksi.

– Metsäkeskuksen tilastojen mukaan eri maakunnista löytyy runsaasti kasvatusmetsiä, joissa harvennus odottaa tekijäänsä. Nyt on oikea aika hoitaa harvennusrästit kuntoon ja tehdä puukauppaa. Puukauppojen avulla saadaan pidettyä suomalaiset tehtaat käynnissä turvaamalla niiden puuhuoltoa, Partanen kehotti tiedotteessa.

Stora Enso korostaa, että puumäärän hankinta Suomesta tarkoittaisi noin sadan miljoonan euron rahavirtaa aluetalouteen sekä puukauppatuloina että korjuu- ja kuljetustuloina yhtiön kumppaniyrityksille.