HS: Suomalaisia vierastaistelijoita palannut takaisin Ukrainasta

Ukrainan puolesta taistelemaan lähteneitä suomalaisia on jo palannut takaisin Suomeen, kertoo Helsingin Sanomat lähteidensä perusteella.

HS:n mukaan vierastaistelijoiden keskustelukanavalla on kirjoitettu jo aiemmin tällä viikolla, että usea Ukrainaan sotimaan lähtenyt suomalainen on palannut kotimaahan.

HS on käynyt vierastaistelijoiden kanssa keskusteluita, joiden mukaan takaisin palaamisiin on voinut johtaa esimerkiksi väärä kuva olosuhteista Ukrainassa, liian heikko varustus tai sotilastaitojen puute.

Myös Iltalehden aiemmin viikolla julkaisemassa jutussa viitataan siihen, että Ukraina on käännyttänyt joitakin suomalaisia vierastaistelijoita takaisin, koska näiden sotataitoja on pidetty liian vähäisinä.

HS:n mukaan vierastaistelijoiden keskinäisissä keskusteluissa todetaan, että ilman kunnollista sotilaskoulutusta ja kunnollisia varusteita Ukrainassa ei pärjää.

Viranomaiset eivät ole esittäneet arviota Ukrainaan sotimaan lähteneiden suomalaisten yhteismäärästä. HS arvioi heitä olevan "vähintään kymmenkunta".

Yhteensä Ukrainaan on arvioitu matkustaneen yli 20 000 vierastaistelijaa eri puolilta maailmaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut