Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikäli Venäjä haluaa juhlia voittoa voitonpäivänä, se tarvitsee Mariupolin, uskoo Martti J. Kari – seurasimme sotaa hetki hetkeltä

Tässä artikkelissa seuraamme Ukrainan sodan tapahtumia hetki hetkeltä. Tuoreimmat uutiset näet päivittämällä jutun.

23.32: Keskisuomalaisen seuranta päättyy tältä illalta tähän. Seuranta palaa heti aamukuudelta.

23.30: Zelenskyi: Neuvotteluissa nähty positiivisia merkkejä.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoo näkevänsä tämänpäiväisissä neuvotteluissa Venäjän kanssa positiivisia merkkejä. Neuvotteluissa käsiteltiin tämän päivän aikana muun muassa Ukrainan puolueetonta asemaa ja siihen liittyviä ehtoja rauhansopimuksesta. Neuvotteluiden tuloksena molemmat osapuolet ovat katsoneet, että Zelenskyi ja Putin voivat tavata keskenään.

22.51: Venäjän Belgorodissa räjähdyksiä, raportit kertovat mahdollisesta ammusvarikon räjähdyksestä.

Venäläisessä Belgorodin kaupungissa on tapahtunut useita räjähdyksiä illan aikana. Uutistoimisto Reuters kertoo paikallisen kuvernöörin Vyatseslav Gladkovin ilmoittaneen räjähdyksistä. Väitetyistä räjähdyksistä on liikkeellä useita videoita sosiaalisessa mediassa, joista lähes kaikki ovat varmistamattomista lähteistä. Kaupunki sijaitsee kymmenien kilometrien päässä Ukrainan rajasta.

22.13: Taistelu Kiovan esikaupunkialueilla on jatkunut Venäjän lausunnoista huolimatta.

CNN:n toimittajajoukon paikan päältä keräämien tietojen mukaan taistelu Kiovan esikaupunkialueilla kuten Irpinissä on jatkunut, huolimatta Venäjän armeijan lausunnoista. Venäjä ilmoitti aiemmin tänään siirtävänsä joukkojaan Kiovan ja Tsernihivin lähistöiltä.

CNN:n mukaan alueilla on kuulunut kuitenkin koko illan ajan jatkuvaa tulitusta. Taistelu ei ole edellisen 24 tunnin aikana laantunut merkittävästi, arvioi paikallinen sotilas mediayhtiön haastattelussa.

Myös Yhdysvaltain puolustusministeriö tiedotti illalla, että Venäjä ei aio vetäytyä, vaan järjestelee joukkojaan uudelleen. Kiova lienee siis edelleen vaarassa. Yhdysvaltain tiedustelutieto on ollut kohtuullisen luotettavaa tähän asti.

21.45: Mykolajivin iskun uhrien määrä on kasvanut.

Ukrainan Mykolajivissa hallintorakennukseen osunut ohjusisku on tappanut ainakin yhdeksän ihmistä, kertoo AFP. 28 ihmistä on loukkaantunut. Kuolonuhreista on liikkeellä eri tietoja: esimerkiksi Reuters ja AP kertovat 12 kuolleesta. Uhrien määrä on joka tapauksessa kasvanut päivän mittaan. Aiemmin presidentti Zelenskyi kertoi seitsemästä kuolleesta.

20.58: Martti J. Kari: Kreml halunnee voiton­juhlat voitonpäiväksi.

Venäjällä voitonpäivä, 9. toukokuuta on suuri juhlapäivä, jota juhlitaan puna-armeijan natsi-Saksasta saavuttaman voiton kunniaksi. Voi olla, että Kreml haluaa ilmoittaa voitonpäivänä venäläisille voitosta ”ukrainalaisia natseja vastaan käydyssä erikoisoperaatiossa”, pohtii Martti J. Kari uusimmassa kolumnissaan.

– On mahdollista, että tässä yhtey­dessä käytetään myös Novorossija-tarinaa. Tarinan käyttäminen vaatii Novorossijan lukon, Mariupolin hallintaa. Venäjän asevoimien johto tehnee kaikkensa, että Mariupol on venäläisten hallussa toukokuun alussa. Mariupolin valtaamisella on Venäjän sisäpoliittisten syiden lisäksi myös operatiivista merkitystä. Jos Venäjä saa Mariupolin, pystyy se joukkojen huollon ja täydentämisen jälkeen keskittämään joukkoja läntiseen ”Novorossijaan” kohti Mykolaevia ja Odessaa, Kari kirjoittaa.

Lue koko kolumni täältä.

20.32: Lähteet: Yhdysvallat uskoo Venäjän joukkojen siirron olevan joukkojen uudelleenjärjestelyä perääntymisen sijaan.

Yhdysvaltain asevoimat uskoo Venäjän ilmoittaman Kiovan ja Tsernihivin lähistöiltä vetäytymisen olevan joukkojen uudelleenjärjestelyä perääntymisen sijaan. Reutersin toimittajan Phil Stewartin mukaan maailman tulee olla valmis jatkuvaan sodankäyntiin muilla rintamilla Ukrainassa.

19.50: Mariupolissa on edelleen jumissa arviolta 160 000 ihmistä.

Raskaasti pommitettu ja pahasti raunioitunut Mariupolin kaupunki on edelleen saarroksissa, ja kaupungissa on jumissa arviolta 160 000 ihmistä, paikallisviranomaiset arvioivat. Sotilasasiantuntijoiden mukaan kaupungin puolustus on murenemispisteessä, ja inhimilliset olosuhteet ovat "katastrofaaliset".

Viranomaisten mukaan kaupungissa saarroksissa olevat ihmiset ovat joutuneet sulattamaan lunta saadakseen vettä. Joidenkin arvioiden mukaan kaupungissa on kuollut ainakin 5000 ihmistä, mutta tietoja ei ole varmistettu.

18.56: Venäjä: sotatoimien vähentäminen ei ole tulitauko.

Venäjän neuvottelija Vladimir Medinsky sanoi aiemmin tänään venäläismedian haastattelussa, ettei sotatoimien vähentäminen Kiovan ja Tsernihivin seuduilla tarkoita tulitaukoa. Hänen mukaansa tulitauko on tavoite, jota ei ole vielä saavutettu.

Joidenkin lähteiden mukaan sotatoimien höllentäminen on näkynyt jo Kiovassa. Osa silminnäkijöistä on todennut venäläisjoukkojen kulkevan alueelta poispäin, ja pommitusten "hieman" laantuneen, kertoo The Guardian.

17.51: Ukraina osallistuu Suomen kanssa natomaiden ulkoministerien kokoukseen ensi viikolla.

Suomi osallistuu ensi viikolla natomaiden ulkoministerien kokoukseen Brysselissä, NATOn päämajassa. Mukaan on nyt kutsuttu myös Ukraina. NATOn mukaan muita osallistuvia maita ovat Australia, Georgia, Japani, Etelä-Korea, Uusi-Seelanti ja Ruotsi. Kokous järjestetään 7. huhtikuuta.

Kokous on natomaiden ulkoministerien toinen Venäjän hyökkäyksen alettua.

17.39: Yhdysvaltain ulkoministeri: "emme ole nähneet merkkejä siitä, että Venäjä olisi neuvotteluissa tosissaan, tai tekemässä mitä se sanoo tekevänsä".

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinkenin kuva neuvotteluista Ukrainan ja Venäjän välillä ei ole ruusuinen. Hän sanoi tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa, ettei usko neuvotteluiden edistyvän merkittävällä tavalla, sillä Venäjä ei amerikkalaistietojen mukaan vaikuta olevan niissä tosissaan.

– On eri asia, mitä Venäjä sanoo, kuin mitä Venäjä tekee. Me keskitymme jälkimmäiseen, Blinken totesi. Hän varoitti, että Venäjän julistus sotimisen vähentämisestä osassa Ukrainaa voi olla harhautus.

– He huijaavat vain itseään, mikäli kuvittelevat voivansa miehittää ja alistaa "vain" Ukrainan itä- ja eteläosan. Venäjän täytyy lopettaa aggressio ja ampuminen, vetää joukkonsa takaisin ja osallistua neuvotteluihin, Blinken sanoi CNN:n mukaan.

17.18: Venäjä karkottaa kymmenen diplomaattia Baltian maista.

Venäjä ilmoitti tänään karkottavansa yhteensä kymmenen diplomaattia Virosta, Latviasta ja Liettuasta vastavetona Baltian maiden aiemmin tässä kuussa ilmoittamille venäläisdiplomaattien karkotuksille.

Myös Hollanti karkottaa venäläisdiplomaatteja, jotka se on tiedustelutietojen varassa todennut Venäjän vakoojiksi. Karkotustuomion sai 17 venäläistä.

17.08: Biden ja Euroopan johtajat keskustelevat.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Euroopan maiden johtajat keskustelevat paraikaa puhelimitse. Keskustelussa ovat mukana Ranskan presidentti Emmanuel Macron, Saksan liittokansleri Olaf Scholz, Italian pääministeri Maria Draghi ja Iso-Britannian pääministeri Boris Johnson. Keskustelussa käydään läpi Ukrainan tilannetta.

16.18: Neuvottelujen osapuolet keskustelevat mahdollisesta tapaamisesta Putinin ja Zelenskyin välillä.

Venäjän väitetty hyökkäyksen hellittäminen Kiovan ja Tsernihivin lähistöllä on venäläismedian mukaan mahdollinen ensiaskel konflin purkautumiseen. Venäjän valtiollisen uutistoimiston RIA-Novostin mukaan Istanbulissa tänään käydyissä neuvotteluissa tuotiin esiin myös mahdollinen Putinin ja Zelenskyin välinen tapaaminen, kertoo lähdettä siteeraava CNN.

15.56: Öljyn hinta pudotuksessa Venäjän hellittämisilmoituksen jälkeen.

Yhdysvalloissa tuotetun öljyn hinta tippui tiistaina lyhyessä ajassa alle 100 dollariin barrelilta sen jälkeen, kun Venäjä kertoi hellittävänsä hyökkäystään Ukrainan pääkaupunki Kiovan ja viikkokausia hyökkäyksen alla olleen Tsernihivin lähistöllä. Brent-öljy puolestaan tippui 5,4 prosenttia 106,43 dollariin barrelilta, kertoo CNN.

15.35: Venäjä aikoo hellittää sotatoimiaan Kiovan lähistöllä, sanoo varapuolustusministeri.

Venäjä aikoo vähentää "radikaalisti" sotilaallista toimintaansa Kiovan ja Tshernihivin kaupunkien lähistöllä Ukrainassa, kertoo Venäjän varapuolustusministeri Aleksandr Fomin. Hänen mukaansa päivän neuvotteluissa Ukrainan kanssa Istanbulissa oli edistytty Ukrainan puolueettoman aseman osalta.

Ukrainalaiset neuvottelijat puolestaan kertoivat vaativansa maalleen kansainvälisiä turvatakuita, jotka toimisivat takuun antavien maiden osalta kuten Naton 5. artikla yhteisestä puolustuksesta.

Lähde: STT.

14.35 Kreml on kiistänyt uutisen, jonka mukaan Ukrainan rauhanneuvottelijat sekä venäläisoligarkki Roman Abramovitsh saivat myrkytysoireita osallistuttuaan Venäjän ja Ukrainan aseleponeuvotteluihin aikaisemmin tässä kuussa. Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan uutinen on "sabotaasia ja osa informaatiosotaa". Peskovin mukaan Abramovitsh osallistuu tänäänkin rauhanneuvotteluihin Turkin Istanbulissa.

Myös yhdysvaltalaisviranomainen sanoi tiedustelutietoihin nojaten uutistoimisto Reutersille, että myrkytysoireet johtuisivat ympäristösyistä, eivät myrkyttämisestä.

14.23 Ukrainan kansallinen teleoperaattori Ukrtelecom on palauttanut internet-palveluita asiakkailleen torjuttuaan suuren kyberhyökkäyksen. Yhtiö kertoi, että se joutui rajoittamaan verkon käyttöä varmistaakseen sotilaskäytön ja suojellakseen kriittistä infrastruktuuria. Nettiliikennettä seuraavan Netblocksin mukaan kyseessä oli vakavin Ukrtelecomin kokema nettiliikenneongelma sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

13.53 Ranskan presidentti Emmanuel Macron keskustelee tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa, kertoo ranskalainen BFMTV. Sen mukaan puhelun on määrä alkaa kello 17.30 Suomen aikaa.

Ranskalaistietojen mukaan Macron haluaa keskustella Putinin kanssa humanitaarisesta operaatiosta venäläisten piirittämään Mariupolin kaupunkiin. Macron on aiemmin kertonut Ranskan suunnittelevan yhdessä Kreikan ja Turkin kanssa evakuointioperaatiota Mariupoliin.

13.50 Pikaruokaketju Hesburger pyrkii sulkemaan ravintolansa Venäjällä mahdollisimman pian, yhtiö kertoo. Tavoitteena on saada kaikki ravintolat Venäjällä ja Valko-Venäjällä kiinni kesällä. Tähän mennessä vasta yksi ravintola on saatu suljettua, tiedotteessa kerrotaan.

Hesburger kertoi maaliskuun alussa suunnittelevansa vetäytymistä Venäjän liiketoiminnoista. Alkuperäistä hitaampi aikataulu johtuutoimitusjohtaja Kari Salmelan mukaan siitä, että Hesburgerin on täytynyt huomioida paikallisen henkilökunnan turvallisuus, jos ravintolat suljetaan ilman neuvottelua.

13.43 Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan kansainvälisestä kilpailutoiminnasta myös ampumahiihdossa. Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU julkisti hallituksensa päätöksen tiistaina nettisivuillaan.

Molemmat maat suljettiin IBU:n toiminnasta. Syynä on Venäjän Ukrainaan kohdistama hyökkäys, jossa hyödynnetään myös Valko-Venäjän aluetta. Päätös noudattaa Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n heti Venäjän hyökkäyksen jälkeen antamaa suositusta. Päätös astuu voimaan välittömästi.

13.10 Ukrainan ja Venäjän välisten rauhanneuvottelujen viimeisin kierros on alkanut aamupäivällä Turkin Istanbulissa. Neuvottelut käydään kasvotusten. Ukrainan ulkoministerin Dmytro Kuleban mukaan Istanbulissa keskitytään humanitaarisen kriisin helpottamiseen.

13.05 Venäjän joukot Ukrainassa näyttävät jumiutuneen aiempiin asemiinsa. Ukraina jopa kertoi onnistuneensa valtaamaan takaisin Kiovan alueella sijaitsevan Irpinin venäläisjoukoilta. Väitettä ei ole voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä.

Irpiniä on pidetty tärkeänä väylänä Kiovan luoteisosaan ja sen menettämistä tuntuvana takapakkina Venäjän joukoille, jotka yrittävät ryhmittyä uudelleen epäonnistuttuaan Kiovan saartamisessa. Paikalla olleet uutistoimisto AFP:n toimittajat näkivät alueella käydyn kiivasta taistelua.

11.54 Yhdysvaltain Saksaan lähettämät kuusi elektroniseen sodankäyntiin tarkoitettua Growler-hävittäjää ovat saapuneet Spangdahlemin lentotukikohtaan Saksassa, tukikohdasta kerrotaan.

Yhdysvaltain puolustusministeriön edustaja John Kirby kertoi aiemmin, ettei hävittäjiä ole tarkoitus käyttää Ukrainassa olevia venäläisjoukkoja vastaan, vaan tarkoituksena on parantaa Naton puolustuskykyä sotilasliiton itäisellä laidalla.

11.20 Ukraina aikoo avata tänään humanitaarisia käytäviä siviileiden evakuointien jatkamiseksi. Asiasta kertoo Ukrainan varapääministeri Iryna Vereshtshuk.

Vereshtshukin mukaan evakuoinnit keskeytettiin eilen, kun tiedustelutiedot varoittivat Venäjän mahdollisista "provokaatioista". Hänen mukaansa tänään on tarkoitus avata kaikkiaan kolme humanitaarista käytävää.

10.31 Venäjän ja Ukrainan neuvotteluja isännöivän Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin mukaan sodan molemmilla osapuolilla on "oikeutettuja huolia" tuotavana neuvottelupöytään. Erdogan puhui hieman ennen valtuuskuntien tapaamisen alkamista Istanbulissa.

Guardian-lehden mukaan Erdogan toivoo, että keskustelut Istanbulissa voisivat johtaa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin kahdenväliseen tapaamiseen. Erdogan luonnehti molempia presidenttejä arvokkaiksi ystävikseen.

10.27 Venäjä saattaa laajentaa kyber- ja informaatio-operaatioitaan länsimaihin, ja operaatiot voivat lähikuukausina lisääntyä myös Suomessa, arvioi suojelupoliisi. Suojelupoliisi arvioi vuosikertomuksensa julkistamisen yhteydessä, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan voi aiheuttaa hybridivaikuttamisen ja laittoman tiedustelun uhkaa Suomessa.

Venäjä voi myös supon mukaan yrittää vaikuttaa Suomen Nato-keskusteluun ja turvallisuuspoliittisiin ratkaisuihin.

9.35 Tänään alkaa Ukrainan ja Venäjän välisten rauhanneuvottelujen viimeisin kierros Turkin Istanbulissa. Neuvottelut käydään kasvotusten.

Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan aiemmin videoyhteyksien kautta käydyt neuvottelut eivät juuri tuottaneet tulosta, mutta hän sanoi olevan tärkeää aloittaa uudet neuvottelut kasvotusten.

Ukrainalaisneuvottelijat: Putinin ja Zelenskyin tapaaminen on mahdollinen – Venäjä sanoi hellittävänsä sotatoimia Kiovan lähistöllä

9.23 Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ilmoittaa kannattavansa Suomen Nato-jäsenyyttä. Hän perustelee asiaa Venäjän hyökkäyksellä Ukrainaan.

Purra arvioi, että hyökkäys murensi Suomen ja Venäjän välisen suhteen koko perustan. Hänen mukaansa Suomella ei ole enää pohjaa, jolla tasapainoilla epämääräisessä Nato-option ja kahdenvälisten suhteiden määrittämässä tilassa.

Purra, Halla-aho ja Vehviläinen kannattavat Suomen Nato-jäsenyyttä – "Voidaan puhua ajasta ennen hyökkäystä ja hyökkäyksen jälkeen"

9.19 Ukrainan rauhanneuvottelijoiden sekä venäläisoligarkki Roman Abramovitshin aiemmat myrkytysoireet johtuivat ympäristösyistä, eivät myrkyttämisestä, yhdysvaltalaisviranomainen on sanonut uutistoimisto Reutersille. Viranomainen nojasi tiedustelutietoihin.

Tutkivien journalistien sivuston Bellingcatin mukaan kolme ihmistä, heidän joukossaan Abramovitsh, sai myrkytysoireita osallistuttuaan Venäjän ja Ukrainan aseleponeuvotteluihin aikaisemmin tässä kuussa. Oireet olivat sellaisia, joita tyypillisesti esiintyy kemiallisten aseiden altistuksen yhteydessä.

9.12 Kuva kiovalaisesta puistosta viime sunnuntailta kertoo elämän jatkuvan, vaikka venäläisjoukot ovat tulittaneet Kiovaa rajusti.

Onko tässä todiste, että elämänilo voittaa sodan? – Katso kuva kiovalaisen puiston arjesta

8.40 Tutkijat eivät lämpene presidentti Sauli Niinistön ajatukselle laajan mielipidekyselyn teettämisestä mahdollisen Nato-jäsenyyshakemuksen tueksi. Tutkijatohtori Johanna Vuorelma ja vanhempi tutkija Matti Pesu luottaisivat päätöksenteossa edustukselliseen demokratiaan eli eduskunnan enemmistön tukeen.

Niinistö on aiemmin puhunut toistuvasti neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä mahdollisen Nato-päätöksen yhteydessä.

Nato-kansanäänestyksen korvikkeeksi ei tarvita "supergallupia", sanovat tutkijat

7.48 Uutistoimisto Reutersin lähteet kertovat venäläissotilaiden ajaneen "itsetuhoisesti" ilman säteilysuojavarusteita Tšernobylin ydinvoimalan lähellä ja pöllyttäneet samalla ilmaan radioaktiivista pölyä.

Miehet kertovat, että venäläissotilaat ajoivat panssaroidulla ajoneuvoillaan yhden alueen myrkyllisimmän vyöhykkeen eli Punaisen Metsän läpi – ilman suojaa. Punaisen metsän katsotaan olevan niin saastunut, että edes ydinvoimalan työntekijät eivät pääse sinne.

Toinen Reutersin lähteistä kertoo, etteivät hänen kanssaan jutelleet sotilaat olleet tietoisia Tšernobylin räjähdyksestä, joka on yksi maailman pahimmista ydinkatastrofeista.

Reuters: Kaapatun Tšernobylin työntekijän mukaan venäläissotilaat eivät olleet tietoisia paikan ydinkatastrofista – ajoivat "itsetuhoisesti" läpi Punaisen metsän

6.55 Amnesty International toteaa vuosiraportissaan, että Venäjän sotatoimet Ukrainassa pohjaavat järjestelmällisiin ihmisoikeusloukkauksiin. Hyökkäys Ukrainaan on ihmisoikeusjärjestön mukaan räikeä kansainvälisen oikeuden loukkaus, ja sotatoimille otollisen maaperän on luonut ihmisoikeuspuolustajien, riippumattoman median ja kansalaisyhteiskunnan hiljentäminen.

6.35 Yhdysvaltain puolustusministeriö kertoi maanantaina Yhdysvaltain lähettävän Saksaan kuusi laivastonsa tutkahäirintään tarkoitettua ilma-alusta. Puolustusministeriön edustajan John Kirbyn mukaan ilma-aluksia ei lähetetä käytettäväksi Ukrainassa olevia venäläisjoukkoja vastaan, vaan tarkoituksena on parantaa Naton puolustuskykyä sotilasliiton itäisellä laidalla.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on pyytänyt Nato-maita lähettämään lisää aseita Ukrainaan. Sotilasliitolta on toivottu muun muassa hävittäjiä, ohjustorjuntajärjestelmiä sekä panssarivaunuja. Tähän mennessä Yhdysvallat ei ole kuitenkaan suostunut lähettämään Ukrainaan lentokoneita tai muita isoja asejärjestelmiä.

6.26 Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kieltäytyy perumasta puheitaan siitä, ettei Venäjän presidentti Vladimir Putin voi enää pysyä vallassa. Biden kertoi maanantaina ilmaisseensa lauantaisella lausahduksellaan henkilökohtaista moraalista raivoaan ja sanoi, ettei aio pyytää sanomisiaan anteeksi.

– En esitä anteeksipyyntöjä henkilökohtaisista tuntemuksistani, Biden kertoi toimittajille Valkoisessa talossa.

Biden tarkensi, ettei kyseessä ollut esitys Yhdysvaltain politiikan muuttamisesta Putinin suhteen.

Biden kertoo ilmaisseensa omaa raivoaan sanoessaan, ettei Putin voi enää jatkaa vallassa – "En välitä siitä, mitä hän ajattelee"

6.22 Suojelupoliisi (supo) kertoo tänään näkemyksensä siitä, miten Venäjän hyökkäys Ukrainaan on muuttanut Suomen turvallisuustilannetta. Supon on määrä julkistaa vuosikirjansa kello 10. Aiemmin maaliskuussa supon päällikkö Antti Pelttari kirjoitti kolumnissaan, että Venäjän toiminta on suurin uhka Suomen kansalliselle turvallisuudelle.

Supon on määrä samalla päivittää terrorismin uhka-arvionsa. Tällä hetkellä uhka-arvio on neliportaisen asteikon tasolla kaksi eli kohonnut.

Suojelupoliisi kertoo tänään, miten Venäjän hyökkäys vaikuttaa Suomen turvallisuustilanteeseen

6.14 Pahamaineinen palkkasotilasyhtiö Wagner Group on lähettänyt henkilöstöään itäiseen Ukrainaan, kertoo Britannian puolustusministeriö tuoreessa tilannekatsauksessaan.

Yksityisen venäläisyhtiön odotetaan lähettävän taisteluoperaatioihin yli tuhat palkkasotilasta. Maahan lähetettäneen ministeriön mukaan myös yhtiön korkea-arvoisia johtajia.

Britannia: Pahamaineinen venäläinen palkkasotilasyhtiö Wagner Group on lähettänyt henkilöstöään Ukrainaan